Na Danima meda pčelarske proizvode nudi 50 izlagača

Na Danima meda pčelarske proizvode nudi 50 izlagača

Na Trgu bana Jelačića danas su počeli 17. Dani meda, tradicionalna manifestacija zagrebačkih pčelarskih udruga u kojoj ove godine sudjeluje 50 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Zagrebačke Dane meda otvorili su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos.

»U Zagrebu postoji 421 pčelar sa 21.000 košnica te proizvedu godišnje u prosjeku oko 735 tona meda, a ove godine meda će biti i do tri puta manje«, rekao je gradonačelnik Bandić te izrazio žaljenje što je pčelarima ova godina bila izuzetno loša. Gradonačelnik je pozvao i sve Zagrepčane da dođu na Trg bana Jelačića do nedjelje, 10. studenog te kušaju i kupe pčelarske proizvode lokalnih OPG-a.

»Ova manifestacija na najbolji mogući način promovira pčelarstvo kao gospodarsku granu ali i prezentira pčelinje proizvode kao vrhunac kvalitete agroindustrije u Republici Hrvatskoj«, rekao je predsjednik HPS-a Željko Vrbos. Dodao je i kako je ovo idealna prilika da se Zagrepčani snabdiju pčelinjim proizvodima za nadolazeću zimu kako bi sačuvali zdravlje i ojačali imunitet.

»Veliko hvala gradonačelniku Bandiću koji je pokrovitelj ove manifestacije od samoga početka, i neka svi pčelari više ne prožive ovako lošu godinu kakva je bila ova«, dodao je predsjednik HPS-a.

Dane meda organiziraju Hrvatski pčelarski savez i zagrebačke pčelarske udruge, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

(zg-magazin.com.hr / zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni