Na današnji dan dvorana Cibone preimenovana u KC Dražen Petrović

Na današnji dan dvorana Cibone preimenovana u KC Dražen Petrović

Na današnji dan, 4. istopada 1993. godine dvorana u kojoj svoje utakmice igra Košarkaški klub Cibona preimenovana je u Košarkaški centar Dražen Petrović.

Dvorana je inače dio sportsko-poslovnog kompleksa koji je izgrađen u sklopu priprema grada Zagreba za domaćinstvo Univerzijade 1987. godine.

Dvorana je službeno otvorena 30. lipnja 1987. godine. Prva europska utakmica koju je Cibona odigrala u novoj dvorani bila je protiv finskog Kotkana u Kupu Radivoja Koraća 14. listopada 1987. godine, podsjećaju iz Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović u objavi na Facebooku.

Otkrivajući tog 4. listopada 1993. godine prigodnu spomen ploču s Draženovim likom, autora akademskog kipara Slavomira Drinkovića, a koja je postavljena na ulazu u dvoranu sa Savske ulice, Mirko Novosel je kazao:

»120 dana tuge, 120 dana ponosa, 120 dana od tragičnog događaja kada nam je sudbina uzela najdraže što smo imali. 120 dana ponosa što smo stvorili takvu ljudsku i sportsku veličinu kakva je bio naš Dražen. Na ovom mjestu koje smo gradili da postane hram košarke, mjestu na kojem će se predstavljati najveće svjetske košarkaške zvijezde, ali i mjestu na kojem će se stvarati novi Draženi. Dvorana koja je u proteklih šest godina ušla u svjetsku košarkašku obitelj, današnjim danom dobiva ime najvećeg među velikanima. Košarkaški centar “Dražen Petrović”, kako ćemo je zvati od ovog trenutka, neka bude simbol svega onog što je Dražen utjelovio u sebi – rad, poštenje, uspjeh i domoljubnost. Na ponos velikanu i svima nama koji smo s njim živjeli i radili. Na ponos našem Zagrebu i našoj Hrvatskoj.«

 (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni