Na Dan grada Zagreba besplatno u Arheološki muzej

Na Dan grada Zagreba besplatno u Arheološki muzej

U povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja ulaz u Arheološki muzej (Trg N. Š. Zrinskog 19) će biti besplatan za sve posjetitelje.Muzej će u petak biti otvoren do 18 sati.

Spomenimo i da će predsjednik Vlade Andrej Plenković danas u 19 sati u Muzeju otvoriti prigodnu izložbu „Kuna – 25 godina novčane jedinice Republike Hrvatske“.

Naime, ove godine se obilježava se 25. godišnjica uvođenja kune kao novčane jedinice Republike Hrvatske. Obljetnica je to od velikog značaja, jer je nacionalna valuta jedno od glavnih obilježja državnog suvereniteta. Također, predviđena skora zamjena kune eurom dodaje još jednu vrijednost i aktualnost ovom izložbenom projektu.

Izložba predstavlja sve varijante službenog i prigodnog optjecajnog kovanog i papirnog novca Republike Hrvatske izdanog tijekom 25 godina njegove upotrebe. Posebna pozornost posvećena je natječajima za redovni optjecajni papirni i kovani novac održanima u tijekom 1992. i 1993. godine. Tako se prikazuju sadreni modeli kovanica, autora Kuzme Kovačića, pobjednika natječaja za kovani novac. Istovremeno, prikazani su i prijedlozi i razne varijante grafičkih rješenja Miroslava Šuteja, pobjednika natječaja za papirni novac.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje od 31. svibnja do 30. lipnja 2019. godine. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni