Na Črnomercu otkriven laboratorij za uzgoj marihuane

Na Črnomercu otkriven laboratorij za uzgoj marihuane

(VIDEO: PU zagrebačka)

Zagrebački policajci su otkrili još jedan laboratorij za umjetni uzgoj indijske konoplje. Ovoga puta radi se o laboratoriju u kući na području Črnomerca, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Stabljike konoplje bile su zasađene u siječnju ove godine i uzgajane su uz pomoć uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka. Droga je po sazrijevanju sušena, prerađivana i vagana, nakon čega je tako pripremljena preprodavana na nezakonitom tržištu.

Ali tu su se umiješali policajci koji su u utorak navečer, 19. travnja uhitili 56-godišnjaka koji im je dobrovoljno predao novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge. Dan nakon toga, u srijedu policajci su pretražili kuću koju uz 56-godišnjaka koristi i 49-godišnjak te otkrili i laboratorij za uzgoj indijske konoplje.

U tu svrhu u kući je bio postavljen šator u kojemu su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja. U njemu je nađeno 567 komada stabljika konoplje visine od 2 do 85 cm i 425 grama konoplje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni