“Na cijepljenje neka dolaze samo naručeni građani”

“Na cijepljenje neka dolaze samo naručeni građani”

Iz NZZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“ danas su još jednom poslali apel svim sugrađanima da na cijepljenje dolaze isključivo u prethodno naručenim terminima, kako bi se izbjegle velike gužve i dugo čekanje kojemu smo danas svjedočili na Zagrebačkom Velesajmu.

Današnja gužva koja se stvorila na cjepnom punktu Velesajam rezultat je dolaska velikog broja sugrađanki i sugrađana, prema prvim procjenama njih više od 1000, koji se nisu prethodno naručili i nisu imali definiran termin cijepljenja, navode u Zavodu. Napominju i da se danas na Velesajmu cijepe isključivo sugrađani naručeni na druge doze cjepiva AstraZeneca i Pfizer – BioNTech.

S obzirom na iznimne vrućine i nepovoljne vremenske uvjete, mole građane da na docjepljivanje dolaze isključivo u prethodno naručenim terminima, jer ne mogu cijepiti toliko ljudi u tako kratkom vremenu, a zbog čega se dogodila i današnja gužva.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ dr. Zvonimir Šostar tvrdi kako su u najkraćem mogućem roku poduzeli sve potrebne radnje kako bi osigurali smanjenje gužve i olakšali čekanje svima koji su se danas našli na Velesajmu.

»U suradnji s Gradom Zagrebom i nadležnim institucijama osigurali smo suncobrane, a volonteri Crvenog križa stavili su se na raspolaganje dijeleći bočice vode kako bi se sugrađani rehidrirali«, kaže Šostar.

Dodaje kako je osigurano i 14 kolica za osobe s invaliditetom te starije sugrađane koji teško hodaju, a koje COVID redari prekoredno dovoze na cijepljenje.

Iz Grada su javili kako je podijeljeno oko 1500 boca vode 0,5 litara, a zbog visokih temperatura na spomenutoj lokaciji su postavljeni i suncobrani. Napominju da će građanima će i sutra, 25. lipnja 2021. biti osigurana voda.

Prema naputku iz Ministarstva zdravstva vrlo skoro će uslijediti i javni poziv za masovno cijepljenje, putem kojeg će svi punoljetni građani moći primiti prvu dozu cjepiva na nekoliko punktova u Zagrebu u razdoblju od 29. lipnja do 2. srpnja, a o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni