Na čelo ZET-a dolazi Marko Bogdanović

Na čelo ZET-a dolazi Marko Bogdanović

Marko Bogdanović imenovan je za novog predsjednika Uprave ZET-a, dok će nova pročelnica Ureda gradonačelnika biti Martina Jurišić, izvijestio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomaševića na današnjoj konferenciji za novinare.

Ljuba Romčević Žgela, dugogodišnja direktorica ZET-a i osoba od povjerenja bivšeg gradonačelnika Milana Bandića smijenjena je i na njeno mjesto dolazi Bogdanović, koji je izabran na javnom natječaju.

Tomašević je istaknuo kako je riječ o iskusnom menadžeru, inženjeru strojarstva koji je dvadesetak godina upravljao vodećim hrvatskim kompanijama. Među ostalim, bio je i predsjednik Uprave Đure Đakovića, kazao je Tomašević.

Bogdanović je rođen 1972. godine, a karijeru je započeo u Ledu. Bogdanović će na dužnost u ZET-u stupiti krajem siječnja 2022.

Martina Jurišić koja će pak voditi Tomaševićev ured počinje raditi od sredine siječnja. Ona je diplomirana je pravnica s položenim državnim ispitom. »Radila je kao glasnogovornica u Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa i u Ministarstvu kulture. Spoj pravnog iskustva i rada s medijima je ključna zadaća novog ureda kada 1. siječnja dođe do preustroja«, rekao je Tomašević.

Na natječaj se prijavilo 24 kandidata, od toga ih je 13 pristupilo testiranju, a 12 ih je prošlo i bilo na intervjuu. Tomašević kaže kako je odluku o imenovanju Martine Jurišić donio temeljem preporuka povjerenstva.

Novinare je zanimalo kada će s radom započeti sljemenska žičara na što je gradonačelnik odgovorio kako je ministar prometa Oleg Butković bio optimističan da bi to moglo biti do Skijaškog kupa. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni