Na besplatno ljetovanje ispraćena druga skupina osoba s invaliditetom

Na besplatno ljetovanje ispraćena druga skupina osoba s invaliditetom

Paralelno s njima, s južne strane stadiona Dinama na ljetovanje je otišla i grupa od 30 djece iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa koja će boraviti u odmaralištu „Loda“ u Skradinu

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić jutros je na sedmodnevno ljetovanje u Novi Vinodolski, u Dom Crvenog križa, Villa Rustica s južnog parkirališta zgrade Gradske uprave ispratila drugu skupinu od 100 korisnika – članova zagrebačkih udruga za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima i ustanova za osobe s invaliditetom.

Tim je povodom podsjetila je na Strategiju koja godinama promišlja povećanje kvalitete života sugrađana s određenim teškoćama i osoba s invaliditetom. »U tom kontekstu ovdje ćemo jutros ispratiti skupinu od stotinu polaznika koji će otići na ljetovanje koje nije samo ljetovanje, već je i skup različitih rekreativnih, edukativnih i rehabilitacijskih aktivnosti«, rekla je dodavši kako je interes Grada da polaznici, uz pomoć stručnjaka, unaprijede kvalitetu svog života i zdravlja.

Na ljetovanje ide 21 korisnik udruge „Ozana,“ i 79 korisnika krovne Udruge osoba s invaliditetom, kazala je i napomenula kako je jutros ispraćena i treća skupina djece hrvatskih branitelja koja će ljetovati u Hostelu Stoimena u Crikvenici.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić naglasila je kako je ovo druga skupina kada se govori o polascima osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. »Paralelno sada s južne strane stadiona Dinama odlazi i grupa od 30 djece iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa koja će boraviti u odmaralištu „Loda“ u Skradinu«, istaknula je i dodala kako Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom zapravo šalje dvije grupe.

»Kada govorimo o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama šaljemo ih od 2003. godine te je u ovih 16 godina upućeno preko 5200 osoba, a za to je potrošeno oko 4,700.000 kuna, naglasila je rekavši kako polaznici na ljetovanje idu uz pratnju te im je osigurana zdravstvena zaštita, dakle sve ono što je potrebno za jedan siguran boravak naših korisnika.

»Jedna skupina se je već vratila, puna dojmova i sretna što smo im i ove godine osigurali besplatno ljetovanje«, zaključila je Galić. (zg-magazin.com.hr / zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni