Na bazenu Svetice održava se 33. “Zlatni medvjed”

Na bazenu Svetice održava se 33. “Zlatni medvjed”

Plivački klub Medveščak stoga poziva sve ljubitelje plivanja i zagrebačkog sporta, da tijekom dva dana natjecanja s tribina pruže podršku natjecateljima na ovom sportskom spektaklu

U subotu i nedjelju 9. i 10. lipnja 2018. godine na 50 metarskom bazenu BK Svetice u Zagrebu, održava se tradicionalni plivački miting, 33. po redu „Zlatni medvjed“ kojeg organizira Plivački klub Medveščak.

Jedno od najvećih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj, koje uživa dugogodišnju podršku Grada Zagreba te se ujedno svrstava i među najbolje plivačke mitinge u ovom dijelu Europe, ponovno će na jednom mjestu okupiti brojne domaće i strane entuzijaste i zaljubljenike u plivanje.

Početak natjecanja je u subotu u 9.00 sati, a finala zajedno sa svečanim otvorenjem na rasporedu su od 17.00 sati. Natjecanje će u 17.00 sati otvoriti pokrovitelj, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Drugog dana natjecanja početak je također u 9.00 sati, a finala će se održati od 17.00 sati.

„Zlatni medvjed“ Plivački klub Medveščak organizira od 1986. godine, a tijekom godina postao je zaštitni znak kako kluba, tako i grada Zagreba te zagrebačkog plivanja općenito.

Natjecanje svake godine okuplja najveća imena hrvatskog i svjetskog plivanja pa će tako i ove godine snagu odmjeriti više od 250 plivača u ukupno 32 discipline. Plivački klub Medveščak predstavit će 34 natjecatelja, od kojih posebno valja istaknuti mlade nade – plivače Nikolu Obrovca, Nikolu Miljenića i Kristiana Komlenića te plivačice Luciju Šulentu i Klaru Bošnjak.

Njima će ovo natjecanje poslužiti kao kontrolna točka za predstojeća velika prvenstva – Obrovac i Miljenić u nastupit će u kolovozu na Europskom seniorskom prvenstvu u Glasgowu, dok će u srpnju na Europskom juniorskom prvenstvu u Helsinkiju formu pokazati Bošnjak i Šulenta, koju u listopadu uz navedeno čeka i nastup na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu.

Plivački klub Medveščak stoga poziva sve ljubitelje plivanja i zagrebačkog sporta, da tijekom dva dana natjecanja s tribina pruže podršku natjecateljima na ovom sportskom spektaklu.

Inače, organizatori će tri prvoplasirana natjecatelja opće kategorije u svim disciplinama nagraditi medaljama; najbolji rezultat u ženskoj i muškoj konkurenciji po tablicama HPS-a dobit će plaketu „Zlatni medvjed“, dok će prvih pet natjecatelja s najvećim zbrojem bodova dva rezultata, prema tablicama HPS-a, finalnih utrka prvog i drugog dana natjecanja, biti nagrađeni s novčanim nagradama. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni