Na aukciji će biti ponuđena prva Elvisova ploča

Na aukciji će biti ponuđena prva Elvisova ploča

Na ploči su pjesme My Happiness i That’s When Your Heartaches Begin. To je jedini primjerak ove ploče koji postoji, a Elvis ju je snimio kada je imao svega 18 godina

Na 80. obljetnicu rođenja kralja rock and rolla, 8. siječnja, na aukciji u Gracelandu će biti ponuđena prva snimka pokojnoga pjevača. Riječ je o gramofonskoj ploči snimljenoj u studiju Sun Recordsa u Memphisu 18. srpnja 1953. godine.

Na ploči su pjesme My Happiness i That’s When Your Heartaches Begin. To je jedini primjerak ove ploče koji postoji, a Elvis ju je snimio kada je imao svega 18 godina. Iako se govorilo da je ploču navodno snimio kao poklon majci, na kraju ju je dao prijatelju Edu Leeku, koji je tvrdio da je pjevaču dao četiri dolara da plati snimanje.

Internetska aukcijska tvrtka Invaluable.com procjenjuje da bi ploča mogla biti prodana za 75.000 do 100.000 dolara.

Na aukciji će, među ostalim predmetima, biti ponuđeni i Presleyjeva prva vozačka dozvola (iz 1952. godine), potpisani ugovor za radijsku emisiju Louisiana Hayride iz 1955. te potpisani primjerak Elvisova debitantskog singla za Sun Records, That’s All Right (također iz Leekove zbirke). (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni