Na 86. Zlatnoj igli predstavilo se 15 modnih dizajnera

Na 86. Zlatnoj igli predstavilo se 15 modnih dizajnera

(Foto: zagreb.hr)

Najdugovječnija modna manifestacija u Hrvatskoj, 86. Zlatna igla održana je sinoć, 26. rujna. Na ovoj reviji zagrebačkih obrtnika svoje je kolekcije predstavilo 15 modnih dizajnera.

Zlatnu iglu je otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuvši obrtništvo kao važan dio tradicijske kulture Zagreba i turističke ponude grada, ali i razvoja lokalne ekonomije.

Ustvrdio je kako je bitno podizati svijest o važnosti obrtništva i kvaliteti obrtničkih proizvoda. Zaključio je kako se tradicija zagrebačkih obrtnika mora njegovati i sačuvati i za buduće generacije.

Prva Zlatna igla održana je davne 1935., po uzoru na kolege iz Pariza, a ovo je njeno 86. izdanje. Uz modne obrtnike, na reviji sudjeluju i obrtnici srodnih struka. Od postolara, kožnih galanterista, krznara, klobučara, preko frizera, kozmetičara, zlatara i cvjećara do proizvođača suvenira.

Nakon pariške revije Zlatna igla je najdugovječnija modna manifestacija u regiji. »Rijetke su manifestacije koje su toliko dugovječne i s tolikom tradicijom. Zlatna igla je potvrda obrtničke vrijednosti, kreativnosti i talenta«, izjavila je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Dodala je kako joj je drago da se u ovim pandemijskim uvjetima »pokazalo koliko su modna industrija i hrvatski talenti otporni«.

Dok neki nisu znali što je moda, Zagreb je imao reviju

»Dok neki nisu ni znali što je moda, Zagreb je imao modnu reviju. Čestitam svim kolegama obrtnicima koji sudjeluju na ovoj reviji u ovo izazovno vrijeme COVID-a i potresa uspjeli naći motiva i volje za nastup«, rekao je Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Trojnar kaže kako mnogi dizajneri žive i rade u centru grada, »a znamo kako je on prošao u potresu«.

»Zato su oni naši heroji koji su usprkos svemu uspjeli napraviti predivnu kolekciju koju su prezentirali građanima Zagreba i cijeloj Hrvatskoj«, poručio je.

Ove se godine predstavilo 15 dizajnera sa svojim novim kolekcijama. Među njima su: DNK Nada Došen, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Milena Rogulj, Krojački obrt Jura, Ivana Jurić, Muška moda Šabić, Modna manufaktura Mustre, Iva Karačić, XD XENIA Design, PETAR by Lidija Skočibušić, Krzno Sumrak sa srednjom školom za modu i dizajn, Etno butik Mara, NIT by Ana Žarković, Modni salon Dora i Vjenčanice Ljubav.

Uz dizajnere svoje umijeća pokazali su: Frizerski salon Pilus, Frizerski salon Chic, Frizerski salon Ana, Frizerski salon Stil, Obrtnička škola za osobne usluge Zagreb, Kozmetički salon De Luxe, Cipele Högl, Cipele Bočak, Nakit Danijela Halužan Glumbić, Nakit Lapidarijum, Modni dodaci Vuk leather i Kišobrani Cerovečki. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni