Na 80 lokacija prodaju se jagode s područja Zagreba i Zagrebačke županije

Na 80 lokacija prodaju se jagode s područja Zagreba i Zagrebačke županije

Na Trgu kralja Tomislava danas je otvorena manifestacija „Dani zagrebačkih jagoda“. Manifestaciju zajednički organiziraju Zagrebačka županija i Grad Zagreb u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“ i Udrugom uzgajatelja jagoda grada Zagreba.

U sklopu „Dana zagrebačkih jagoda“ proizvođači će sve do 10. lipnja ove godine na oko 110 prodajnih mjesta, na 80 prometnih lokacija u gradu Zagrebu nuditi svježe, domaće jagode. Od ukupno 70 proizvođača jagoda koji su uključeni u ovu prodajnu manifestaciju, 25 ih je s područja Zagrebačke županije, a 45 s područja grada Zagreba.

Proizvodnja jagoda se iz godine u godinu povećava uvelike zbog ove manifestacije i promidžbe koju donosi, rekao je predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba Marijan Herceg i dodao kako jagode moraju zadovoljavati kriterije vrhunske kvalitete.

»Zahvaljujući suradnji Grada i Županije, Zagrepčani mogu uživati u svježim i najboljim hrvatskim proizvodima, a najveći proizvođači voća i povrća su upravo iz Zagrebu i iz rubnih dijelova Zagrebačke županije«, naglasio je izaslanik župana Zagrebačke županije Josip Kraljičković.

 Nakon što je zahvalio vrijednim opegeovcima i organizatorima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je objasnio da na 70 hektara 45 proizvođača posadi milijun kilograma jagoda godišnje, zbog čega je Zagreb najveći hrvatski proizvođač jagoda. Proizvođačima je poručio da potpora Grada ni ubuduće neće izostati.

»I nadalje ćemo skrbiti za zagrebačku poljoprivredu i doprinositi u postupku brendiranja naših kvalitetnih proizvoda«, poručio je gradonačelnik. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni