Na 55. Floraartu sudjeluje 180 izlagača

Na 55. Floraartu sudjeluje 180 izlagača

Od 10. do 16. svibnja na Bundeku će biti održan 55. Floraart, najveća hortikulturna izložba u regiji u sklopu koje će biti posađeno više od 125 tisuća biljaka, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Caffe baru Sunce.

Sudjeluje više od 180 izlagača, a uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode tu je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, što će biti popraćeno atraktivnim instalacijama dizajnera, arhitekta i aranžera.

Organizatori najavljuju i bogati glazbeni program koji će biti organiziran uz pridržavanje epidemioloških mjera.

»Unazad 55 godina Floraarta najprije smo na gornjogradskim ulicama kupovali presadnice za naše balkone. Potom se izložba preselila u Boćarski dom, no od 2006. godine, nakon uređenja Bundeka, Floraart je zasjao punim sjajem«, podsjetila ja obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Ulaz besplatan

Zahvalila je svima koji su kroz više od pola stoljeća sudjelovali u organizaciji ove manifestacije i pridonijeli da danas imamo respektabilnu izložbu svjetskoga glasa.

»Turistička zajednica grada Zagreba ove godine podržava boravak u prirodi i zeleni turizam, a ovim projektom koji se održava na prekrasnom Bundeku to zaista možemo i učiniti. Svjedoci smo da već postoje turističke aktivnosti i kretanja u našem gradu, pa vjerujem da će Floraart biti još jedan motiv gostima da dođu u Zagreb“, kazala je Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba.

»Nakon strahovitog potresa u Zagrebu i pandemije koronoavirusom koja traje više od godinu dana, uspjeli smo organizirati 55. Floraart uz educiranje izlagača i reduciranje programa. Iznimno mi je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu izložbu, ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma«, poručio je direktor Zrinjevca Igor Toljan.

Organizator Floraatra je Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, suorganizator je Grad Zagreb, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

Više informacija na: http://www.zrinjevac.hr/floraart

(ZG-magazin / Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni