Na 48. Ambienti sudjeluje 125 izlagača iz devet zemalja

Na 48. Ambienti sudjeluje 125 izlagača iz devet zemalja

(Foto: Zagrebački velesajam)

Međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, 48. Ambienta bit će održana od 21. do 24. listopada na Zagrebačkom Velesajmu.

U paviljonu 5 na 6500 kvadrata izložbenog prostora svoje proizvode i usluge prezentirat će 125 izlagača iz 9 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Italija, Libanon, Njemačka, Poljska, Slovenija i Turska).

Ovim salonom Zagrebački velesajam nakon 18 mjeseci zabrane rada pokreće sajamsku poslovnu aktivnost.

»Ambienta je jedini sajam koji se održao u kontinuitetu, bez prekida, unatoč COVID pandemiji. Također, i prošle i ove godine održava se u svom tradicionalnom terminu«, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Mladen Staroveški, direktor Službe za sajmove i događanja Zagrebačkog velesajma.

Dodao je kako Ambienta i ove godine predstavlja tematski kvalitativan i sadržajan izlagački program potvrđujući status nacionalnog središnjeg poslovnog događaja drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje.

Voditeljica Ambiente Nada Banek kaže da je ovaj salon pozicioniran kao utjecajno okupljalište subjekata iz drvno prerađivačke-industrije i industrije namještaja. Od proizvođača, stručnjaka, dizajnera, arhitekata, znanstvenika, preko poslovnih ljudi, trgovaca, specijaliziranih medija do krajnjih potrošača.

Sadržajni naglasak Ambiente je na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji te posjetiteljima može donijeti ideje za uređenje doma. Posebna cjelina – Design Zona predstavlja dizajnerske novitete u izradi namještaja, dok prateća izložba umjetnina – Art Fair Zagreb donosi umjetničku nadogradnju djelima slikara, kipara i fotografa. U sklopu Salona posebno je zastupljen i Horeca, segment industrijskog programa opreme.

Posjetitelje će moći razgledati međunarodnu izložbu keramike istakla – MIKS ’21, izložbu radova učenika umjetničkih škola te sudjelovati u aukcijskoj izložbi umjetnina. Muzej policije priredio je izložbu krivotvorenih umjetnina »Ljepota lažnog sjaja«.

Radno vrijeme Salona je od 10 do 19 sati. Ulaz je slobodan uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati). Djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni