Na 20. obljetnicu velike pobjede HRT emitira dokumentarac “Goranov Wimbledon”

Na 20. obljetnicu velike pobjede HRT emitira dokumentarac “Goranov Wimbledon”

(Foto: HRT, snimka zaslona)

U povodu 20. godišnjice osvajanja teniskog turnira u Wimbledonu, Hrvatska televizija će na Drugom programu u 21 sat prikazati dokumentarni film Goranov Wimbledon.

Riječ je o filmu scenarista i redatelja Leona Rizmaula iz 2013. godine, a koji govori o nezaboravnoj pobjedi Gorana Ivaniševića na Wimbledonu 2001. godine.

Film se ne bavi cjelokupnom teniskom karijerom Gorana Ivaniševića već donosi samo neizvjesnih 15 dana u srpnju 2001., godini u kojoj je Ivanišević bio na 125. mjestu na rang listi. Na svoj najdraži turnir Goran je stigao s pozivnicom, a potom je iznenadio Hrvatsku i cijeli svijet. Dogurao je do finala ovog prestižnog natjecanja u kojem je svladao Australca Patricka Raftera i ostvario svoj san.

Spomenimo da je Goran bio i jedini tenisač u povijesti koji je pobijedio na Wimbledonu s pozivnicom, kao i tenisač s najnižim plasmanom u vrijeme pobjede. Nakon pobjede skočio je na 16. mjesto na rang-listi svjetskih tenisača.

O meču, toj mješavini trilera i melodrame koji se i danas pamti te emocijama koje je izazvao, svoja sjećanja iznose John McEnroe, Patrick Rafter, Tim Henman, Goran i Srđan Ivanišević i mnogi drugi.

Scenarist i redatelj filma je Leon Rizmaul, snimatelj Mario Britvić, montažerka Iva Blašković, glazbu potpisuje Miro Odak, a producentica je Sunčana Kunić.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni