Na 18. ZagrebDox-u će biti prikazano 84 dokumentaraca

Na 18. ZagrebDox-u će biti prikazano 84 dokumentaraca

Projekcijom izraelskog dokumentarnog filma Ljetne noći, redatelja Ohada Milsteina, sinoć je u Kaptol Boutique Cinema počeo međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox.

Dox, koje se održava u kinu Kaptol Boutique Cinema od 3. do 10. travnja, gledatelje očekuju 84 dokumentarna filma raspoređena u 11 programa.

Festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet.

»Dokumentarci otvaraju prozor u svijet i nove perspektive, senzibiliziraju za druge i Drugačije, a od danas punoljetni ZagrebDox svih je godina postojano izvršavao tu plemenitu ulogu i činio nas empatičnijima i tankoćutnijima – ukratko, boljim ljudima«, poručio je Korlaet. Dodao je kako broj i kvaliteta filmova ukazuju na to da slijedi izuzetno sadržajan i intrigantan filmski tjedan.

»Osamnaesti nam je rođendan, a u doba punoljetnosti ulazimo uz važan ‘poklon’ i priznanje. Naime, prije nekoliko dana ZagrebDox je uvršten na prestižan popis sastavljen od svega tridesetak najboljih svjetskih filmskih festivala čiji se pobjednici izravno kvalificiraju za nagrade Europske filmske akademije«, istaknuo je direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski.

Na ovogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebZagrebDox se održava uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra. (ZG-magazin / Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni