Muzej vlakića priprema posebne sadržaje dok nema škole

Muzej vlakića priprema posebne sadržaje dok nema škole

(Foto: Backo mini express)

Tijekom školskih praznika u Muzeju vlakića Backo mini express će u radnom vremenu, odnosno svakog petka i subote od 10 do 18 sati bit će pripremljen sadržaj za školarce.

Učenici će na ljetnim praznicima kroz posjet Muzeju, osim zanimljivosti vezanih uz maketu, moći vidjeti i kako su svi dijelovi makete izrađeni ručno kroz obradu drveta, na koji način je napravljena krajobrazna hortikultura ili uz pomoć kojeg računalnog programa vlakovi voze bez kvarova ili sudara.

Muzej predstavlja ujedno i svojevrsni edukacijski poligon praktične nastave tehničkog odgoja i inženjerstva za školarce osnovnih i srednjih škola. radi praktične nastave i zanimljivog sadržaja svijeta vlakova u malome.

»Naš tim maketara svakodnevno će biti u Muzeju vlakića Backo Mini Express kako bi objasnili obilje sadržaja koje Muzej nudi, uz posebno uvijek atraktivno izgrađeni Tomislavov trg u Zagrebu, uz brojne dodatne detalje vezane uz Zagreb. Muzejom će voziti 150 kompozicija vlakova na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora«, najavio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Tijekom godine Muzej vlakića je za posjetitelje otvoren petkom i subotom od 10 – 18 sati, budući da se ostalim radnim danima u Muzeju vlakića – Backo Mini Express marljivo radi kako bi se posjetiteljima uvijek moglo pružiti nešto novo za vidjeti. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni