Muzej vlakića će tijekom školskih praznika raditi i u tjednu

Muzej vlakića će tijekom školskih praznika raditi i u tjednu

Ususret Velikom četvrtku kada hrvatski školarci odlaze na proljetni raspust do ponedjeljka, 25. travnja 2022. Muzej vlakića Backo Mini Express osmislio je nastavak izlagačkih aktivnosti i za vrijeme dok mali ljubitelji vlakova ne idu u školu.

»Tijekom godine Muzej vlakića je za posjetitelje otvoren petkom i subotom od 10 – 18 sati, budući da se ostalim radnim danima u Muzeju vlakića – Backo Mini Express naporno radi kako bi se posjetiteljima uvijek moglo pružiti nešto novo za vidjeti. No za vrijeme školskih praznika već od 18. travnja odlučili smo iznimno otvoriti vrata Muzeja i tijekom tjedna, kako bi se djeca, inače zauzeta školskim obvezama i ostalim izvanškolskim aktivnostima, mogla opustiti i uživati u našem Muzeju«, pojasnio je Zvonko Cebalo, kreativni menadžer Muzeja vlakića. Radno vrijeme, dodao je, će i dalje biti od 10 do 18 sati, a obitelji i djeca iz Ukrajine imaju besplatan ulaz.

Idejni začetnik i vlasnik pete najveće maketa željeznice u Europi, Antun Urbić Backo najavio je kako će Muzejom voziti 150 kompozicija vlakova na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora.

Osim zanimljivosti vezanih uz maketu, učenici će vidjeti i kako su svi dijelovi makete izrađeni ručno kroz obradu drveta. Također i na koji način je napravljena krajobrazna hortikultura ili uz pomoć kojeg računalnog programa vlakovi voze bez kvarova ili sudara. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni