Muzej prekinutih veza predstavlja zvučne (re)konstrukcije sjećanja

Muzej prekinutih veza predstavlja zvučne (re)konstrukcije sjećanja

U kafiću Muzeja prekinutih veza, u petak, 30. listopada 2015. godine u 19 sati, održava se predstavljanje studentskih zvučnih minijatura nastalih u okviru europskog podprojekta Zagrebački Gornji grad: Mijene srca (Zagreb’s Upper Town: Change of Heart) u organizaciji Muzeja prekinutih veza. Radovi su proizvod šestodnevne radionice Zvuk u službi (re)konstrukcije sjećanja na Gornjem gradu, pod vodstvom umjetnice Pavlice Bajsić Brazzoduro i novinarke Ljubice Letinić. Radionica, kao i prezentacija, dio su dugoročnog suradničkog projekta The People’s Smart Sculpture – PS2 koji je sufinancirala Europska komisije u okviru programa Kreativna Europa.

Podprojekt Zagrebački Gornji grad: Mijene srca otkriva zaboravljenu povijest gornjogradskih prostora emotivnim mapiranjem Gornjega grada u suradnji s umjetnicima, učenicima, studentima i građanima. Sve s namjerom ukazivanja na višeslojnost Gornjega grada kao bitnog političkog, kulturnog, povijesnog i osobnog prostora.

Predstavljanjem studentskih radova otvara se Drugi Plan za bijeg, ciklus malih radiofonijskih izvedbi, koje će se održati u Vili Arko s početkom u 21 sat, a nastaviti s reprizom 31. listopada te drugim dijelom programa 7. i 8. studenog u Tehničkom muzeju i Zagrebačkoj zvjezdarnici.

Prvi ciklus Plana za bijeg proveo se u listopadu 2014. godine, a njegove pokretačice Pavlica Bajsić Brazzoduro i Ljubica Letinić pozivaju umjetnike da na temu bijega istražuju moguća područja borbe zvuka i izvedbe. Sve detaljnije informacije o programu možete pronaći na ovoj poveznici. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni