Muzej automobila Ferdinand Budicki seli u Skradin

Muzej automobila Ferdinand Budicki seli u Skradin

Valjak smatra kako je to prilika da se »Budicki« ondje pokaže cijelom svijetu te naglašava da NP »Krka« godišnje obiđe i milijun posjetitelja. Dodaje kako ga osobno, ali i posjetitelje Muzeja žalosti što će Zagreb ostati bez takvog prostora

Donedavni postav Muzeja automobila Ferdinand Budicki koji je danas i službeno zatvoren, uskoro će se moći razgledati na dvije nove lokacije – u trgovačkom centru Westgate, a tijekom ljeta i u Skradinu.

Naime, prostor nekadašnje tvornice čepova Pluto (u Ul. kneza Ljudevita Posavskog 48), u utorak je posjetio sudski ovršitelj, u pratnji dvoje policajaca. Podsjetimo, Muzej automobila je zbog dugovanja za hladni pogon, najamninu i troškove pričuve došao u blokadu, dok je nad Oldtimer klubom Ferdinand Budicki koji upravlja Muzejem pokrenuta ovrha.

Voditelj Muzeja, Valentino Valjak nam je potvrdio kako je na snagu stupila sudska odluka da se isprazni prostor. Pritom je nadodao: »Bila je luda akcija zadnja dva do tri dana na minus šest stupnjeva i prostor je sada i službeno ispražnjen«.

Prostor nekadašnje tvornice Pluto ponovno je ostao tek prazna hala

Kaže kako Muzej automobila Ferdinand Budicki nakon pet godina i formalno prestaje sa radom u Zagrebu. No dodaje kako je u ovom trenutku sigurno da će Muzej automobila preseliti u Skradin, u »Nacionalni park Krka«. Ondje će se skrasiti u bivšoj tvornici aluminija, gdje se u istom prostoru nalazi i centar za borilačke sportove za djecu, dok će auti biti smješteni u hali od tisuću kvadrata.

Valjak smatra kako je to prilika da se »Budicki« ondje pokaže cijelom svijetu te naglašava da NP »Krka« godišnje obiđe i milijun posjetitelja. Dotaknuo se i mogućnosti suradnje s Westgateom. Prvu su potezi već povučeni, kaže Valjak i dodaje kako ga osobno, ali i posjetitelje Muzeja žalosti što će Zagreb ostati bez takvog prostora.

S druge strane, za sada ne zna što će biti na lokaciji na Zavrtnici, no u krugu oko bivšeg muzeja govori se o video konferencijskoj sali Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kojega predvodi pročelnik Pavle Kalinić. Upravo je on bio u čestim sukobima s Valjkom i ljudima iz »Budickog«.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni