Mustang sa smetlišta: Od ružnog pačeta do žutog labuda

Mustang sa smetlišta: Od ružnog pačeta do žutog labuda

Neki ljudi ne znaju kakvo im se blago skriva na tavanima, u podrumima, garažama pa čak i na smetlištu. Tako je na jednom američkom auto otpadu otkriven prekrasni »ford mustang boss 429« iz 1970. godine te je auto ipak spašen od potpunog propadanja.

Prema navodima portala Mustang 360, ovaj Ford čamio je na otpadu još davne 1975. godine, kada ga je otkrio ga je šogor Keitha Clarka (njegovog današnjeg vlasnika) koji je automobil kupio za 2000 dolara. Motor je bio ukraden, no interijer je bio dobro sačuvan, dok je mjenjač pokazivao samo 18.000 milja. Uz to, uz ovaj auto besplatno je dobio još i »mustang 429 CJ« u voznom stanju.

Iz današnje perspektive to djeluje kao vrlo dobra kupnja, no treba spomenuti da je u to vrijem novac imao osjetno veću vrijednost. Automobil je doveden u vozno stanje i korišten je dvije godine baš kao i svaki drugi automobil, sve dok nije pronađen originalni i ne baš jeftini Boss 429 motor koji je dobio svoje mjesto pod haubom. U međuvremenu, šogor se odlučio oženiti i prodati automobil, pa je Clark njpostao njegovim vlasnikom.

mustang-boss-1970-sprijeda

On je uložio podosta truda u preuređenje automobila, ali ga je još uvijek vozio kao i svaki drugi automobil bez da ga posebno štedi, ali to se promijenilo kada je shvatio da vrijednost njegova »mustanga« konstatno raste. Clark tvrdi kako mu je za automobil ponuđeno više od 100.000 dolara, ali on ga je odbio prodati. Njegov »mustang« ispao je kao bolje investicija od ulaganja novca u banku. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni