Muškarci plešu za žene

Muškarci plešu za žene

Riječ je o plesnom i edukativnom događanju u kojem mogu sudjelovati svi građani, a organizatori posebno pozivaju muškarce kako bi svojim plesom podržali žene oboljele od raka dojke i raka grlića vrata maternice.

Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Plesna udruga „2 STEP ZAGREB“ i Muzej suvremene umjetnosti (MSU) ove će subote, 25. listopada organizirati humanitarnu javnozdravstvenu akciju „Zumbathon-Muškarci plešu za žene“. Akcija će se održati od 17 do 20 sati u prostorijama MSU-a. Riječ je o plesnom i edukativnom događanju u kojem mogu sudjelovati svi građani, a organizatori posebno pozivaju muškarce kako bi svojim plesom podržali žene oboljele od raka dojke i raka grlića vrata maternice.

Akcija je humanitarnog karaktera, a prilikom ulaska u Muzej suvremene umjetnosti umjesto standardnih ulaznica moći će se kupiti silikonske narukvice s porukama po cijeni od 20 kuna u što je uključen i obilazak postave Muzeja. Posjetitelji će moći kupiti i ružičaste papirnate lampione, koji će se od 20 sati puštati s krova MSU-a, u znak sjećanja na žene koje su izgubile bitku s bolešću. Prihod od humanitarnog događanja donirat će se Udruzi „SVE za NJU“, koja okuplja žene oboljele i liječene od raka dojke, njihove obitelji i prijatelje. Riječ je o udruzi koja aktivno i javno djeluje u savjetovanju i pružanju psihološke podrške ženama oboljelim od raka, ali i njihovim obiteljima. Potporu događanju pružili su i nogometaši Dinama, koji su video porukama pozvali građane da dođu u MSU i pridruže im se u plesu za oboljele žene.

(zg-magazin)