Muškarca vozili u prtljažniku i prisiljavali ga da si kopa grob

Muškarca vozili u prtljažniku i prisiljavali ga da si kopa grob

Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija u petak je objavila je da su uhićena trojica muškaraca pod sumnjom da su 35-godišnjaka silom ubacili u auto, a zatim ga vozili u prtljažniku i prisiljavali da sebi kopa grob.

Suradnjom policajaca iz Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave krapinsko-zagorske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe starosti 53, 32 i 42 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela »Iznuda« i »Protupravno oduzimanje slobode«.

Sumnja se da su 53-godišnjak i 32-godišnjak koncem travnja s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi našli s oštećenim 35-godišnjakom na području Malešnice. Ondje su ga pokazivanjem hladnog i vatrenog oružja prisilili na ulazak u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, a zatim su se uputili na područje Krapinsko-zagorske županije gdje ih je čekao osumnjičeni 42-godišnjak, priopćila je zagrebačka policija.

Verbalni i fizički napadi

Za vrijeme putovanja, osumnjičeni su prijeteći vatrenim oružjem kod oštećenog izazivali strah i bojazan za vlastiti život. Po dolasku na adresu prebivališta osumnjičenog 42-godišnjaka, posjeli su ga u drugi automobil u koji su ušli i svi osumnjičeni te se vozilom uputili na obližnje izolirano područje. Po dolasku osumnjičeni (53 i 42) su na razne načine kod oštećenog izazivali strah, brigu i poniženost. Naposljetku su mu naredili da si kopajući priredi mjesto na kojem će skončati, odnosno da iskopa vlastiti grob…

Nakon verbalnih i fizičkih napada na oštećenog, osumnjičeni 32-godišnjak je predložio »svojim prijateljima« da puste oštećenog u vjeri da može prikupiti novac koji od njega potražuju te su ga uz nastavak ponižavanja prisilili da uđe u prtljažni prostor automobila te su se vratili nazad do vozila sa kojim su došli do Zagorja s kojim su se dvojica osumnjičenih i oštećeni vratili na područje Zagreb gdje su ga pustili.

Za vrijeme putovanja prema Zagrebu, osumnjičeni su i dalje prijetili 35-godišnjaku postavljajući mu uvjete koje mora ispuniti, a na koje je on pristajao zbog straha. Idućeg dana, oštećeni je pribavio zatraženi novčani iznos te ga donio na dogovoreno mjesto, točnije u ugostiteljski objekt na području Črnomerca gdje su ga čekali osumnjičeni (53 i 32) i još dvojica muškaraca.

Uhvaćeni u plicijskoj zamci

Policijski službenici PUZ-a proveli su prikrivenu policijsku radnju »klopka« kojom prilikom su tijekom primopredaje novca uhićena četvorica muškaraca, dok je na području Policijske uprave krapinsko-zagorske uhićen jedan osumnjičenik.

Temeljem sudskog naloga obavljene su pretrage domova kojim se koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni predmeti i trgovi koji se povezuju s navedenim kaznenim djelima. Kod 42-godišnjaka su pronađene i tri tromblonske mine te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela »Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari«.

Tijekom provedenom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako dvojica uhićenih muškaraca koji su se nalazili u društvu s osumnjičenima nisu počinitelji kaznenih djela te su pušteni na slobodu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja trojica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni