Muškarac iz Srbije i djevojka iz BiH skrivali četiri kilograma kokaina

Muškarac iz Srbije i djevojka iz BiH skrivali četiri kilograma kokaina

(Foto: PUZ)

Za osumnjičenim 40-godišnjakom je već bila raspisana međunarodna potraga

Policija je uhitila i kazneno prijavila muškarca (40) i djevojku (24), koji su u unajmljenoj kući u Mlinovima te u automobilu skrivali ukupno 3,9 kg kokaina te oko pola kilograma heroina. Droga je bila namijenjena daljnjoj preprodaji, priopćeno je u srijedu iz zagrebačke policije.

Dodaje se kako je time dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim državljaninom Republike Srbije i 24-godišnjom državljankom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Sumnja se i da je 40-godišnjak sam počinio još dva kaznena djela i to „Krivotvorenje isprave“ i „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Policija je izvijestila da je temeljem sudskog naloga pretražila kuću u kojoj je pronašla 16 paketa s 2,8 kilograma kokaina, 552 grama heroina, 30,6 kilograma punila za povećanje mase droge, tri vage, opremu za pakiranje te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge. Uz to, u automobilu koji koristi 40-godišnjak pronađen je još 1,1 kilogram kokaina.

U policiji sumnjaju da je on nabavio lažnu slovensku osobnu iskaznicu kojom se predstavio prilikom policijskog postupanja. Sumnjiči ga se i da se njome poslužio krajem listopada prošle godine pri potpisivanju ugovora o najmu kuće.

Prilikom provjere utvrđeno je da je Bosna i Hercegovina raspisala međunarodnu potragu za 40-godišnjakom radi izdržavanja zatvorske kazne zbog ranije počinjenog kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga.

Dvojac je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni