MUP: Ne vjerujte glasinama koje za cilj imaju podizanje panike

MUP: Ne vjerujte glasinama koje za cilj imaju podizanje panike

Na području svih policijskih uprava nije evidentiran povećan broj kaznenih djela niti prekršaja, kao niti drugih događaja koji se lažno navode

Zbog činjenice da se na području Republike Hrvatske trenutno nalazi oko 14 tisuća migranata, društvenim mrežama i elektroničkom poštom među građanima se počela širiti vijest da se na našem području u posljednjih nekoliko sati dogodio veći broj kaznenih djela koje su počinili migranti, objavilo je u petak Ministarstvo unutarnjih poslova.

Navodi se lažna informacija o povećanom broju silovanja, pokušaja silovanja, uličnih razbojstava i otmica djece. “Pozivamo javnost da ne nasjedaju na ove lažne i uznemirujuće glasine koje za cilj imaju samo podizanje panike i remećenja normalnog način života građana. Na području svih naših policijskih uprava nije evidentiran povećan broj kaznenih djela niti prekršaja, kao niti drugih događaja koji se ovdje lažno navode”, poručuju iz MUP-a.

Također, pozivaju osobe koje žele volontirati u prihvatu i pomoći migrantima, a znaju arapski, farsi, somalijski, paštu i urdu jezik, da se jave Ministarstvu socijalne politike i mladih, na telefone 01/555 7243 ili 01/555 7104. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni