Muke po Windowsima 10

Muke po Windowsima 10

Neki korisnici kažu da su im Windowsi 10 izazvali tolike probleme da su morali platiti za popravak računala

Najnoviji Microsoftov operativni sustav izaziva bijes kod računalnih korisnika koji se žale na niz tehničkih problema, uključivši i učestala i dosadna ažuriranja sustava od čega nisu pošteđeni.

Windowsi 10 korisnicima nisu izazvali ništa drugo »doli problema«, piše Andrew Laughlin, viši istraživač u tehnološkom odjelu britanske organizacije potrošača Which?

Laughlin navodi da je samo njihova organizacija zaprimila »daleko više od tisuću« pritužbi na Windows 10, koji je lansiran u srpnju 2015. Korisnici kažu da su bili izloženi beskrajnom maltretiranju koje se sastoji od stalnog ažuriranja operacijskog sustava. A kada su ažuriranje odbili – Windows 10 je svejedno povukao ažuriranja, bez njihove dozvole.

Laughlin piše da ovaj operacijski sustav izaziva različite probleme, uključujući pisače, bežićne (Wi-Fi) kartice, a bilo je i slučajeva da na računalu prestanu raditi zvučnici ili su tu pak situacije s izgubljenim datotekama i izgubljenim postavkama računa elektroničke pošte.

Iz organizacije su stoga pozvali Microsoft da »počne raditi bolje«. Podsjećaju međutim da Microsoft nudi besplatnu korisničku podršku korisnicima koji imaju probleme s »desetkom«, samo što je u praksi nekada teško dobiti.

Bilo je i korisnika koji su mislili da im probleme stvara hardver, odnosno računalo, a ne softver pa su računala nepotrebno ostavljali na servisu.

Ako imate problema sa sustavom Windows 10, možete kontaktirati Microsoft na njihovoj mrežnoj stranici. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni