Mudrost Istoka u svijetu psihologije Zapada

Mudrost Istoka u svijetu psihologije Zapada

Razotkrivajući Velikog Iluzionista – Mudrost Istoka u svjetlu psihologije Zapada, naslov je knjige autora Gordana Pandže koja će biti predstavljena u subotu, 19. svibnja s početkom u 12 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Kako stoji u opisu knjige, ovo nije udžbenik filozofije napisan s namjerom da pouči potencijalne studente, već se radi se o knjizi ogleda o putu samospoznaje. U njoj Pandža u 70-ak ogleda analizira na koji način društvo i njegove institucije, poput politike i ideologije, religije i masovne kulture manipuliraju pojedincem, i kako taj pojedinac kroz proces kontemplacije i samospoznaje (istočni Put) ili psihološke individuacije (zapadni Put) može prozreti manipulaciju i osloboditi se sveprisutne obmanjujuće matrice.

Gordan Pandža, rođ. 1967., filozof i pisac, diplomirao je filozofiju i religijske znanosti. Od 1989. djeluje u tiskanim i elektroničkim medijima te objavljuje brojne oglede iz područja filozofije i duhovnosti, psihologije i umjetnosti.

Temeljna inspiracija njegovih filozofskih i poetskih istraživanja je spoznajno-stvaralački proces kao put samospoznaje i osobne aktualizacije. Na tom tragu napisao je i nekoliko knjiga.

Njegovu najnoviju knjigu izdala je izdavačka kuća GODOT, a cijena knjige je 100 kuna. (ZG-m)