Mrsić optužio Bernardića za debakl na izborima

Mrsić optužio Bernardića za debakl na izborima

Nakon izbora, u SDP je krenulo vrlo burno. Danas se oglasio i  Mirando Mrsić bivši ministar rada i mirovinskog sustava na svojoj Facebook stranici. . Mrsić  je  u podužoj objavi direktno optužio Davora Bernardića za izborni neuspjeh. Ističe kako  SDP ne može biti zadovoljan rezultatima lokalnih izbora, dodavši da je stranci hitno potrebna promjena budući da, kako je napisao, najvjerojatnije uskoro stižu parlamentarni izbori.

Pritom je nadodao: “Jesmo li izgubili ili dobili lokalne izbore? Tko je odgovoran ili zaslužan? Slušajući ovih dana razne komentatore, ali i istupe našeg rukovodstva, moglo bi se zaključiti da je SDP pobjednik ovih lokalnih izbora ili barem da je obranio zatečeno stanje.Unatoč porukama rukovodstva SDP-a, koje odišu optimizmom, mišljenja sam da SDP kao najjača oporbena stranka ne može nikako biti zadovoljan rezultatima lokalnih izbora i da upravo takva poruka treba doprijeti do naših članica i članova, ali i do svih građana koji su (ili još uvijek) simpatiziraju SDP. Moramo biti iskreni i sami sebi priznati da se od SDP-a, kao najveće (za sada) oporbene stranke, očekivalo puno više. Na žalost, SDP se predugo bavio sam sobom i unutarnjom konsolidacijom pa tako i u razdoblju kada smo se morali baviti pripremom za lokalne izbore. Uz to, izostala je konkretna, temeljna politička platforma SDP-a o onome što će SDP-ovi kandidati za čelna mjesta, ali i za predstavnička tijela na lokalnoj razini, ponuditi građanima u predstojećem razdoblju.

Osim toga, izostale su konkretne mjere na pripremi naših kandidata na terenu, ali i motivacija članova. To je bila zadaća rukovodstva i u tome su podbacili. Iako je predsjednik stranke bio prisutan na terenu – stranci za pobjedu treba daleko vise od slikanja i druženja s građanima. U prvom redu jasna vizija, jasne politike i poruke te jedinstvo stranke bez dijeljenja na „naše“ i one druge.

Mrsić se dotakao i Zagreba. Podsjetio  je kako je na prošlim parlamentarnim izborima koalicija SDP/HNS/HSU/HSS dobila 142.763 glasa. Na lokalnim izborima u nedjelju slična koalicija stranaka je dobila 67.189 glasova, te zaključio  kako je svaki komentar  suvišan.

Na kolegine riječi , osvrnuo se njegov stranački kolega Željko Jovanović.  Poručio mu je kako se SDP ne raspada, ali će se raspasti ” bez pokrića svih koji nisu u stanju sačekati drugi krug izbora! Zajedno smo SDP, drugovi i drugarice. Smirite ambicije i usmjerite energiju da SDP u drugom krugu pobijedi što je moguće više”!

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni