Mršava, gladna i (ne)sretna!

Mršava, gladna i (ne)sretna!

Ali mi se nećemo samo tako prepustiti, idemo na dijetu, odmah nakon Nove godine, zadnji rok i „last minute“ u svibnju, kako bismo bar donekle osvjetlile obraz na plaži ove godine. Za početak nećemo jesti kruh, tjestenine, ne daj Bože slavonske specijalitete…

Alisa W.

Zadnjih je dana toliko vruće da je većina nas odlučila skinuti koji sloj odjeće sa sebe. Ogledalo pri tome ne prikazuje željeni odraz te s porastom temperature raste i frustracija.

A kako se nećemo osjećati debelo kad stalno moramo gledati mršave, često i anoreksične manekenke kako reklamiraju sve te divne komade odjeće s konfekcijskim brojevima s dječjeg odjela? Čak bi se i Merlinka danas sa mnom zgražala nad svojom debljinom!

Ali mi se nećemo samo tako prepustiti, idemo na dijetu, odmah nakon Nove godine, zadnji rok i „last minute“ u svibnju, kako bismo bar donekle osvjetlile obraz na plaži ove godine. Za početak nećemo jesti kruh, tjestenine, ne daj Bože slavonske specijalitete… Samo voće i povrće, piletinu, ribu i teletinu. Grickalice i kolači – niti slučajno! Za koga su samo onda te silne pekarne po gradu!?

Nije tu kraj. Za potpune rezultate treba i vježbati. Zato trčite, vježbajte… Čujem da neke teretane rade i u sitne noćne sate. Dakle, nema izgovora! Možemo se dodatno istesati uz povoljne ponude anticelulitnih masaža, zlu ne trebalo.

A sad vratimo se iz tog SF-a u realnost zbog koje i jesmo u ovoj nezavidnoj i nesretnoj situaciji.

Evo može i na mom primjeru – radim do 16 sati, ako uspijem bez prekovremenog, doma sam do 17. Onda ipak nešto moraš pojesti, malo pospremiš, poigraš se s djetetom, izađeš van. U 21 sat (i to samo ako se nagradim i preskočim pola obveza) mogu krenuti s tjelovježbom kako bi izgledala fit, ili malo pogledati televiziju. Kako sam ipak čovjek (u to doba i umoran čovjek) s grižnjom savjesti biram TV. A onda (gladan) vidiš nove krasotice i silne kuhaj, peci, 3,2,1 kulinarske showove… Pa za koga su izmišljeni ti svi predivni recepti kad ne smiješ uživati u njima? Evo, nedavno sam u jednom filmu gledala žensku, reklo bi se uzoritu po ljepoti, puno vježba, a uz film gricka celer. Na sreću, uz filmove uopće ne jedem, ali celer!?! Dajte, molim vas!

Mi „obični“ ljudi u svojim običnim životima, jurimo i žurimo, ispunjavamo svoje obveze i bez pretjerivanja smo pri tome super junaci!

Ne želim nikoga obeshrabriti, dapače, ne dam se samo tako, čak sam i na dijeti, ali nije slučajno da se svake godine nađem u ovakvoj situaciji. U duši sam hedonist, a to nekad dovede do „muffin style“ izgleda u trapericama (zgrozila sam se kad sam čula za taj izraz).

Uživam punim plućima, ponekad i punog želuca, u želji da budem mršava. Možda do ljeta, jeseni ili sljedećeg proljeća…

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni