Mravunac ispred Glažara u fotofinišu turnira za Dan antifašističke borbe i Dan državnosti 2018.

Mravunac ispred Glažara u fotofinišu turnira za Dan antifašističke borbe i Dan državnosti 2018.

Tradicionalni šahovski turnir za Dan antifašističke borbe i Dan državnosti RH održan je u Zagrebu 15. lipnja 2018. Turnir je igran švicarskim sustavom sparivanja u 9 kola i brzopoteznim tempom od 7 minuta po igraču s dodatkom od 3 sekunde za svaki odigrani potez.

Pokrovitelj turnira i ove je godine bio Dejan Glišić, vijećnik mjesne samouprave u zagrebačkom Donjem gradu.

Veći dio turnira u vodstvu je bio majstorski kandidat Domagoj Glažar koji je u mrtvoj remi poziciji uspio pobijediti veteranskog prvaka, velemajstora Mišu Cebala, no u zadnjem kolu ga je sustigao i po dodatnim kriterijima nadmašio majstorski kandidat Damir Mravunac. Glavne nagrade osvojili su Damir Mravunac i Domagoj Glažar sa 8 osvojenih bodova, majstor FIDE Ivan Bender sa 7, majstorski kandidat Mirko Raljić sa 6 i velemajstor Mišo Cebalo s 5,5 osvojenih bodova, a posebne predmetne nagrade osvojili su Zdravko Margitić za seniora iznad 65 godina starosti, Vojislav Poljak za igrača rejtinga manjeg do 1900, Dorian Banić za mladog šahista i Kristina Komljenović za šahisticu.

Poredak na turniru: 1-2. Damir Mravunac i Domagoj Glažar 8 bodova, 3. Ivan Bender 7, 4. Mirko Raljić 6, 5. Mišo Cebalo, Zdravko Margitić i Milan Tušek 5,5, 8. Emil Nikolić, Damir Orinčić i Vojislav Poljak 5, 11-13. Robert Govorko, Dejan Glišić, Tvrtko Golemović i Jelenko Mikacinić 4,5, 15-19. Darko Švec, Denis Jakupec, Bruno Sontag, Darijan Mišak i Borivoj Đurić 4, 20-21. Alen Vičik i Dorian Banić 3, 22. Zlatko Zaplatić 2,5, 23. Ivan Pišonić 2, 24-25. Kristina Komljenović i Ankica Glišić 1 bod. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni