Mrak Taritaš: U Zagrebu se događa agresija na javne prostore

Mrak Taritaš: U Zagrebu se događa agresija na javne prostore

(Foto: N1)

Ocijenila je kako se Cvjetni trg koji je i nastao od tržnice cvijeća, pretvara se u veliku terasu te gubi svoj identitet

Predsjednica Gradske organizacije Anka Mrak Taritaš je na početku svoje kampanje za gradonačelnicu Zagreba u četvrtak s Britanskog trga pozvala Gradsku upravu da pri upravljanju javnim prostorom više uvažava potrebe građana i da prekine provoditi »agresiju na te prostore«.

Potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica istaknula je tri primjera u središtu Zagreba za koje smatra da nisu u skladu s načelima dobrog upravljanja gradom – Britanski trg, Cvjetni trg i park na Savici.

Ocijenila je da su to primjeri agresija na javne prostore. Kandidatkinja za gradonačelnicu kaže da svatko od nas kada izvodi svoju privatnu investiciju ili uređuje svoj stan o tome pristojno obavijesti svoje susjede, no to nije slučaj kada se uređuju javni gradski prostori. Kao pravi primjer za to navela je Britanski trg na kojem se na zna što se točno radi, ali niti koliko će to koštati pa ni kakav će rezultat od svega toga biti. Također, napominje da bi se trebala istaknuti i tabla na kojoj bi pisao datum početka i završetka radova.

Ocijenila je kako se Cvjetni trg koji je i nastao od tržnice cvijeća, pretvara se u veliku terasu te gubi svoj identitet.

Kad je pak riječ o parku na Savici, smatra da se crkva može raditi 200 metara dalje od parka i to ne na račun uređenog parka nego kao njegova dodana vrijednost.

Bivša ministrica graditeljstva ističe da se tu radi o javnim prostorima i novcu svih građana i da se to na takav način na smije raditi. Iskritizirala je Ministarstvo graditeljstva koje je izdaje dozvole, a koje »vodi računa o formi i nikada ne ulazi u meritum«. O tome što se može graditi odlučuju pak gradske službe, to je ustavno pravo gradova, zaključila je Mrak Taritaš te je zbog toga pozvala gradske vlasti da povedu više računa o interesima građana. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni