Mrak Taritaš: Sutra je novi početak, ovo nije kraj

Mrak Taritaš: Sutra je novi početak, ovo nije kraj

»Došli smo ‘na prsa’ do pobjede. Čestitke svima na tome«, poručila je

Zajednička kandidatkinja HNS-a i SDP za mjesto gradonačelnice Zagreb Anka Mrak Taritaš je u nedjelju, malo iza 23 sata priznala poraz te čestitala Milanu Bandiću na pobjedi u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba. Prema rezultatima koji su objavljeni u 22 sata Bandiću je pripalo 51,79 posto glasova, odnosno glasovi 147.680 birača, dok je Mrak Taritaš dobila 46,07 posto glasova, odnosno potporu 131.373 glasača. U svom je govoru poručila kako se nada da će ponovno izabrani gradonačelnik napraviti barem jedan od projekata koje obećao u zadnjih 17 godina.

Zahvalila se na potpori svim Zagrepčanima i Zagrepčankama koji su izašli na glasanje i »glasali za promjene«, ali i svima onima koji su izašli na izbore i ispunili svoju građansku dužnost. Smatra da su svi odradili odličan posao te kako će ujutro svi spoznati kako nitko nigdje nije pogriješio. Pritom je nadodala: »Došli smo ‘na prsa’ do pobjede. Čestitke svima na tome«.

Na kraju je zaključila citatom iz filma Prohujalo s vihorom: »Sutra je novi dan. Vjerujte, sutra je novi početak, ovo nije kraj«.

Ranije toga dana Goran Beus Richembergh, član Središnjeg odbora HNS-a izjavio je kako su očekivali mrtvu i tijesnu utrku te da je Mrak Taritaš otvorila demokratski prostor u Zagrebu »u kojem je definirana snažna alternativa dosadašnjem načinu rada«.

Osim spomenutoga, potpredsjednica HNS-a odbila je komentirati medijske špekulacije o tome što bi bilo da je HNS išao u koaliciju sa HDZ-om poručivši kako ni sama ne zna koliko je ta objava na Twitteru (predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka, op. a.) pomogla ili odmogla.

Oko objave na Twitteru novinari su upitali i samog predsjednika HNS-a, Ivana Vrdoljaka. Odvratio je da je taj čin bio spin kako bi se odvojilo njihovu kandidatkinju od stranke i tako pridobili što više nezavisnih birača. Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u nedjelju da će njegov prijedlog Predsjedništvu stranke biti da HNS ne ide u koaliciju s HDZ-om.

Ispred SDP-a izbore je prvi komentirao prošlogodišnji kandidat za gradonačelnika Zagreba, Rajko

Ostojić. Kaže da je očekivao pobjedu Mrak Taritaš te naglasio kako HNS nikada nije koalirao sa HDZ-om, budući su SDP i HNS stabilni partneri. (M. K.)