Mrak-Taritaš pozvala Pavičić Vukičević da objasni gdje su milijuni za izgradnju stadiona

Mrak-Taritaš pozvala Pavičić Vukičević da objasni gdje su milijuni za izgradnju stadiona

»Umjesto što pompozno servira 3D projekcije mediokritetskih rješenja stadiona neka objasni gdje je otišlo 300 milijuna kuna koje je Grad od 2006. do 2018. uplatio na račun Dinama«, poručila je

Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš pozvala je u utorak kandidatkinju Stranke rada i solidarnosti Jelenu Pavičić Vukičević da umjesto »pompoznog« serviranja 3D projekcija novog maksimirskog stadiona pokaže gdje su otišle stotine milijuna koje je Grad do sada utrošio na stadion.

Ustvrdila je kako je neprimjereno da se kandidati za gradonačelnika Zagreba natječu u tome tko će izgraditi bolji, ljepši i veći stadion dok istovremeno »ljudima padaju dijelovi fasada na glave godinu dana nakon potresa, smeće je razbacano po cijelom gradu, a dugovi gradske blagajne su astronomski«.

»Zagreb i Dinamo zaslužuju pristojan i upotrebljiv stadion i tu 25-godišnju agoniju treba konačno završiti«, kaže Mrak-Taritaš. No dodaje da to nije i ne može biti glavna tema kampanje u gradu »koji se doslovno raspada«.

Stoga je posebno neukusnima ocijenila najavu v. d. gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević o prioritetnoj izgradnji stadiona, jer je ona još 2009. vodila povjerenstvo za dovršetak izgradnje stadiona.

Stoga je Pavičić Vukičević pozvala da umjesto što »pompozno servira 3D projekcije mediokritetskih rješenja stadiona« radije objasni gdje je otišlo 300 milijuna kuna koje je Grad od 2006. do 2018. uplatio na račun Dinama te stotine milijuna kuna koje su do sada otišle za izgradnju stadiona.

»U Zagrebu je prošlo vrijeme za slaganje izložaka u muzej neispunjenih obećanja Milana Bandića, a svakako ne trebamo da nam o budućnosti grada bez imalo srama govore oni koji su Bandiću dugi niz godina držali ljestve u njegovom uništavanju i trpanju novca građana u privatne džepove«, poručila je Mrak Taritaš. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni