Mrak Taritaš podržava ideju gradnje Doma vozača

Mrak Taritaš podržava ideju gradnje Doma vozača

“Puno se ulaže u prometnice, a malo u sudionike u prometu”

(A. Mrak-Taritaš svečano je dočekana u AK »Maksimir«)

Malo je koja tema zaintrigirala vozače i prometne stručnjake u Zagrebu, kao ideja o pokretanju izgradnje Doma vozača (Zagreb-istok), što je u srijedu potvrdila i puna dvorana Auto kluba »Maksimir«, koji je i nositelj te ideje. AK »Maksimir« je u realizaciji projekta zatražio i potporu Gradske uprave, a kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš na susretu s predstavnicima AK »Maksimir« izrazila je spremnost da o tome razgovara mnogo temeljitije nego što je to bilo moguće na jednosatnom susretu s građanima i predstavnicima brojnih građanskih i stručnih skupina.

Osnovna je zamisao da se izgradi nova zgrada ili preuredi neka postojeća za potrebe vozača, provođenja tehničkih aktivnosti i drugih sadržaja koji ovom gradu nedostaju. Tako bi istočni dio grada dobio mjesto kojem bi vozači i građani, od djece vrtićke dobi, osnovnoškolaraca, srednjoškolaca, starijih osoba i drugih mogli realizirati svoj interes za stjecanjem novih prometnih znanja i iskustava.

Osnivač AK »Maksimir« Milan Ratkajec u razgovoru s Ankom Mrak Taritaš

Razgovor vođen 17. svibnja s Ankom Mrak-Taritaš pokazao je da se mnogo ulaže u prometnice, ali ne i u ljude koji ih koriste, što je neprihvatljivo. Po uzoru na najrazvijenije prometne zemlje u Europi, Autoklub »Maksimir« spreman je organizirati razne oblike prometne djelatnosti, u kojima već ima tridesetpetogodišnje iskustvo, poručili su iz Kluba. (zg-mag)