Mrak-Taritaš: Od zamjenskih kuća u Svetoj Klari neće biti ništa

Mrak-Taritaš: Od zamjenskih kuća u Svetoj Klari neće biti ništa

Gradska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Ttaritaš danas se osvrnula na najavu gradonačelnika Milana Bandića da će se u Svetoj Klari sagraditi 30 kuća za one čiji su domovi stradali u potresu.

Upitala je zašto se ne ide na obnovu njihovih postojećih nekretnina: »Zašto direktno ne obnovimo nekretnine tim ljudima i onda ih vratimo tamo gdje su bili i vratimo ih u njihove nekretnine, njihove stanove, njihove kuće?«

Ustvrdila je kako se ne zna ni o kakvim se kućama radi, koliko će koštati njihova izgradnja.

»No zato znamo kojim tempom radi gradonačelnik kada nešto obeća«, kaže Mrak-Taritaš i dodaje kako od tih kuća neće biti nište jer je to sve samo dio Bandićeve predizborne kampanje.

Riječ je o zemljištu na kojem se svojedobno planirala gradnja nekoliko zgrada u kojima su stanove trebali dobiti pripadnici romske nacionalne manjine.

Prema tekstu Jutarnjeg lista od četvrtka gradonačelnik Bandić želi na gradskom zemljištu u Svetoj Klari sagraditi 30 tipskih kuća za smještaj građana čiji su stambeni objekti oštećeni u potresima koji su se dogodili prošle godine.

Taj zaključak trebao bi se naći na sljedećoj sjednici Gradske skupštine zakazanoj za 2. veljače. Nije, međutim, jasno kad bi počela spomenuta gradnja, ni dokad bi trajala pa ni koliko bi to koštalo itd. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni