Mrak-Taritaš: Izmjena GUP-a može proći zahvaljujući premijeru Plenkoviću

Mrak-Taritaš: Izmjena GUP-a može proći zahvaljujući premijeru Plenkoviću

„Ako prođe GUP proći će zahvaljujući HDZ-u i premijeru Plenkoviću. Iza svega stoji HDZ, a amandmani sve govore“, poručila je Mrak-Taritaš

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a Anka Mrak-Taritaš u utorak je na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici prozvala i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića za moguće prihvaćanje prijedloga izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana što će se naći na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine.

Naglasila je da je izmjena GUP-a protivno odredbama Zakona o prostornom uređenja te je pokazala nekoliko amandmana HDZ-a kojima se žele zelene površine u gradu Zagrebu prenamijeniti u stambene.

Mrak-Taritaš je rekla da se radi o amandmanu HDZ-a gdje zelena površina na Radićevom šetalištu prenamjenom postaje vrijedna 4,5 tisuća eura po kvadratnom metru te amandmanu gdje i zelena površina na Zelenoj magistrali dobiva stambenu namjenu. Dodala je da o amandmanima koji su teški nekoliko milijuna eura resorno ministarstvo mora dati suglasnost.

„Sve linije obrane su pale, sve brane su popustile. U Zagrebu kreće poplava katastrofalnih razmjera“, rekla je ironično Mrak-Taritaš.

Spomenula je da kroz izmjenu GUP-a gradonačelnik Bandić želi namiriti interese svojih prijatelja, a sada se u cijeloj priči pojavio i HDZ.

„S onim što je radio bivši ministar Lovro Kušćević u svojoj općini Nerezišće trebao je namiriti svoje prijatelje i pojedine investitore, a HDZ s onim što radi u Zagrebu treba namiriti HDZ za slijedećih deset ili petnaest godina“, izjavila je Mrak-Taritaš.

Naglasila je da krivnja za izmjenu GUP-a nije isključivo na gradonačelniku Milanu Bandiću.

„Ako prođe GUP proći će zahvaljujući HDZ-u i premijeru Plenkoviću. Iza svega stoji HDZ, a amandmani sve govore“, poručila je čelnica GLAS-a.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni