Mrak-Taritaš i Mrsić bi gradili bolnicu u Novom Zagrebu

Mrak-Taritaš i Mrsić bi gradili bolnicu u Novom Zagrebu

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš (GLAS) i njen zamjenik Mirando Mrsić (Demokrati) u četvrtak su kao je jedan od njihovih kapitalnih projekata istaknuli izgradnju nove bolnice u Novom Zagrebu. Bolnica bi omogućila brzu i dostupnu zdravstvenu skrb za 300.000 stanovnika Novog Zagreba, što trenutačno nije slučaj.

Pobijede li na lokalnim izborima, Mrak-Taritaš i Mrsić bolnicu planiraju graditi na mjestu bivše vojarne »Croatia«, sadašnje vojarne »1. gardijska brigada Tigrovi – Croatia«, a ukupna vrijednost investicije iznosila bi 100 milijuna eura. Od toga bi, poručili su, najmanje 75 milijuna eura pribavili iz EU fondova. Južna gradska bolnica bila bi sagrađena u roku od četiri godine.

»Našim sugrađanima koje žive preko Save dosta je odlaženja u druge županije ili druge krajeve Zagreba za svakodnevnu kvalitetnu zdravstvenu skrb. Došlo je vrijeme da im omogućimo dostojanstvenu zdravstvenu skrb u svakodnevnoj potrebi koju imaju za svoje zdravlje«, poručila je Mrak-Taritaš.

Bolnica je zamišljena s kapacitetom do 600 kreveta. Imala bi 15 operacijskih dvorana s 20 kreveta u šok sobama. Bilo bi tu i rodilište s pet boksova i jednom operacijskom dvoranom za hitne intervencije te objedinjeni hitni prijam s 20 kreveta, patologijom, ljekarnom i laboratorijem.

Zgrada od 15.000 m2 imala bi i dnevnu bolnicu sa 100 kreveta, od čega 30 za hemodijalizu, pet operacijskih dvorana za dnevnu kirurgiju, polikliniku sa 100 specijalističkih timova i 60 liječničkih ordinacija. Uz kliničke odjele bolnica bi imala nuklearnu medicinu s PET CT-om, fizikalnu medicinu s rehabilitacijom, Onkologiju s radioterapijom te Centar za dijabetes.

Mrak-Taritaš i Mrsić smatraju da gradnja potpuno nove bolnice jeftinije i učinkovitije rješenje koje će biti brže završeno od revitalizacija bolnice u Blatu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni