Mrak Taritaš i Esih spremne na sporazum oko važnih pitanja

Mrak Taritaš i Esih spremne na sporazum oko važnih pitanja

Važni projekti su kompromis oko kojeg će se složiti Bruna Esih i Anka Mrak Taritaš. Riječ je primarno oko problema vezanih za promet, otpad, vrtiće i  nastavu u jednoj smjeni. 

Matej Knežević

Ubrzo nakon što je nije konstituirana Gradska skupština novinarima su se u četvrtak obratile dvije gradske skupštinarke Bruna Esih i Anka Mrak Taritaš. Bruna Esih ističe da je uvijek poštenije ostati ono što čovjek jest te nadodala kako ona ne zna drugačije. Poručila je da takav stav cijeni i kod drugih političara, kolikogod se on svjetonazorski razlikovao, pogledavši prema Anki Mrak Taritaš. Pritom je izjavila kako postoji čitavi niz stvari koje zanimaju naše građane, ono s čime se svakodnevno susreću.

»Uvijek se može naći zajednički jezik, te bi na takav način trebalo biti odgovorno vođenje prema politici. Ne ostati na predizbornim obećanjima«, kaže  Esih. Osvrnula se i na aktualno pitanje oko promjene imena Trga maršala Tita. Ustvrdila je kako je ovo pobjeda upornih ljudi, ali i niza malih koraka. Pritom se zahvalila svima koji su doprinijeli da do takve odluke dođe.

Na ovo pitanje se osvrnula i Anka Mrak Taritaš, bivša kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu. Ocijenila je da je gradonačelnik Milan Bandić prodao Trg Maršala Tita, ustvrdivši kako je riječ o običnom politikanstvu i kupovanju glasova. Zaključila je kako će se po ovom pitanju brojni građani osjećati loše te je podsjetila kako se ova promjena dogodila preko noći, dok je spomenuti Trg nosio ime 73 godine. Pritom smatra, kako Bruna Esih niti u jednom trenu nije izdala svoje glasače, a da je upravo forsirajući spomenutu temu dobila potporu od 10 % birača, što je, kako je rekla, velik uspjeh. Prema njezinim riječima Esih je cijelu kampanju bazirala na trgu, doke je ona pokušavala kampanju vraćati na konkretne probleme – komunalije i sl.

Mrak Taritaš je zaključila kako u trenutnoj poziciji svatko od političara ide svojim putem. Nadodala je da će ona poduprijeti svaki ključni projekt, bude li trebalo tražiti kompromis. Riječ je primarno oko problema vezanih za promet, otpad, vrtiće i  nastavu u jednoj smjeni, zaključila je Mrak Taritaš.