Mrak Taritaš: Gradonačelnikov “najbolji potez” je što je smijenio direktoricu Čistoće

Mrak Taritaš: Gradonačelnikov “najbolji potez” je što je smijenio direktoricu Čistoće

Osim predsjednika Gradske skupštine, konferenciju za novinare na temu odvojenog prikupljanja otpada u Zagrebu u ponedjeljak je održala i gradska zastupnica GLAS -a (Građansko-liberalni saveza), Anka Mrak Taritaš. Poručila je da je Grad, zajedno sa gradonačelnikom Milanom Bandićem, nespremno dočekao Uredbu o gospodarenju otpadom, što će pokazati i sutrašnja rasprava u u Gradskoj skupštini.

Mrak Taritaš, međutim, smatra kako je Prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada (…) napisan korektno. Odluka je po njezinim riječima sukladna uredbi, no neće se moći provoditi jer građanima Zagreba neće biti osigurani osnovni uvjeti za to.

Tvrdi da stručne službe »nemaju pojma što će s otpadom raditi« te da je gradonačelnikov »najbolji potez« je što je smijenio direktoricu Čistoće (Marinu Lovrečki, op. a.) koja je znala o čemu govori. Ustvrdila je da će Čistoća postati novi ZET, dok su komunalni redari postali zaduženi za sve. Pritom se našalila, kako jedino zna da se oni ne bave rastavama brakova i ne utvrđuju stanje hormona kod žena. Nadodala je kako će zadnji o svemu biti informirani građani Zagreba te poručila je kako ona želi da se za odvoz plaća onoliko koliko ga netko proizvede. Zaključila je da se Grad sa svojim otpadom nije bavio te da se o time neće baviti ni u budućnosti. (M. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni