Mrak Taritaš: Europski izbori su važni – 75 % odluka se donosi u Bruxellesu

Mrak Taritaš: Europski izbori su važni – 75 % odluka se donosi u Bruxellesu

Kandidati GLAS-a na listi za europske izbore u subotu su se na Trgu bana Josipa Jelačića družili s građanima.

O važnosti izlaska na europske izbore, ali i o drugim aktualnim temama s Zagrepčanima su razgovarali Anka Mrak Taritaš, Diana Topčić Rosenberg i Jozo Radoš.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš je podsjetila kako je Amsterdamska koalicija koju čini i GLAS 23. veljače predstavila 12 kandidata na listi za europske izbore te je istaknula da će kandidati svake stranke vikendom informirati građane o važnosti europskih izbora kako bi izlaznost na izbore bila što veća.

„Nismo čekali da službeno počne kampanja, već smo u kampanji. Na terenu smo u Zagrebu, ali i po cijeloj Hrvatskoj. Važno nam je da građani shvate da se na europskim izborima biraju kandidati imenom i prezimenom koji zastupaju građane Republike Hrvatske u Bruxellesu. Na zadnjim izborima izlaznost je bila 25 posto, a 75 posto odluka se donosi u Bruxellesu. Prema tome želimo vidljivost europskih izbora, želimo dati poruku građanima , izađite na europske izbore, oni su izuzetno važni“ rekla je novinarima Mrak Taritaš.

Na važnost europskih izbora osvrnuo se i europarlamentarac Jozo Radoš koji smatra da u Europskom parlamentu Hrvatska ima puno prilika.

„Kampanja za izbore bi trebala biti takva da se građanima približi koja je stvarna odgovornost i mogućnost Europskog parlamenta, jer glasanje s dobrom informiranošću poboljšava rezultate glasanja“, tvrdi Radoš.

 Zagrepčanin Dario smatra da europski izbori mogu donijeti promjene, ali to ovisi i o građanima.

„Ako se potrudimo, bit će nam bolje. Sve ovisi o većini, jesu li ljudi uopće spremni izaći na izbore. Konkretno za sebe mogu reći da ću izaći na izbore jer nisam zadovoljan postojećim stanjem i želim promjene u našem društvu“, rekao je Dario za ZG-magazin.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni