Mrak-Taritaš: Dok Zagrepčana nema, mišljenje o GUP-u bi mogli dati korejski turisti

Mrak-Taritaš: Dok Zagrepčana nema, mišljenje o GUP-u bi mogli dati korejski turisti

Uoči sutrašnjeg javnog izlaganja o izmjenama i dopunama zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana gradska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš je na konferenciji za novinare u srijedu ukazala na neke loše strane »novog«, odnosno izmijenjenog GUP-a.

Mrak-Taritaš upozorava kako bi usvajanje GUP-a u predloženom obliku dovelo do devastacije Donjeg grada, gdje će se omogućiti gradnja podzemnih garaža i nebodera. Ustvrdila je i kako je termin javne rasprave loše odabran (31. 7. – 14. 8. 2019.) jer je tada većina građana izvan grada.

Poručila je kako bi »dok u Zagrebu nema nikoga« bilo možda dobro sutra pozvati korejske turiste kako bismo čuli što oni misle o razvoju grada Zagreba.

Podsjetimo, ponovljena javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna GUP-a grada Zagreba traje do 14. kolovoza. Prijedlog je izložen na javni uvid u predvorju zgrade Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1, svakim radnim danom od 8,00 do 15,30 sati, a može mu se pristupiti i na službenoj mrežnoj stranici Grada Zagreba: http://www.zagreb.hr/izmjene-i-dopune-generalnog-urbanistickog-plana-gr/89159. (ZG-m)