Možemo: Na kampanju smo potrošili 740 tisuća, a Škoro prikazuje trošak od 0 kuna

Možemo: Na kampanju smo potrošili 740 tisuća, a Škoro prikazuje trošak od 0 kuna

Iz platforma Možemo! u petak, 21. svibnja predali su svoj drugi financijski o financiranju kampanje za gradonačelnika Zagreb sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.

Navode kako je do sada je za potrebe kampanje za gradonačelnika, utrošeno 741.598,11 kn

Izbornu kampanju za gradonačelnika do petka 24. svibnja 2021. donirala je 631 fizička i pravna osoba. Prosječni iznos donacije iznosio je 397,25 kn. Ukupno je do sada putem donacija građana i pravnih osoba za kampanju za gradonačelnika prikupljeno 250.668,64 kn.

»Naš financijski izvještaj još jednom pokazuje da se naša kampanja i dalje temelji na manjim pojedinačnim donacijama građana, odnosno pokazuje široku potporu građanki i građana. Kampanja smo s najvećim brojem malih donacija primljenih od građana«, poručuju iz zeleno-lijeve koalicije.

Svoj su izvještaj usporedili s pregledom ukupnog broja donacija, broja donatora i prosječne donacije s drugim kandidatom (temeljen na objavljenim financijskim izvještajima stranaka):

Ukupno 

primljeno

donacija za gradonačelnika 

Ukupan broj donacija

Prosjek donacije (kn)

Možemo! / Tomašević

250.668,64

631

397.25

Domovinski pokret / Škoro

0

0

0

Privremeno financijsko izvješće o primljenim donacijama i troškovima (rashodima) kampanje objavljeno je na stranicama Državnog izbornog povjerenstva sukladno zakonu, poručuju i platforme Možemo! (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni