Motovun Film Festival završava u Zagrebu

Motovun Film Festival završava u Zagrebu

Program traje dvanaest dana, a donosi 12 dugometražnih i 10 kratkih ostvarenja

Nakon Motovuna, Buzeta, Novigrada te Šibenika i ove godine ljetna festivalska avantura završava u Zagrebu. Najbolje filmove s posljednjeg izdanja brda filmova možete pogledati od 20. do 31. kolovoza na novoj lokaciji, u kući za ljude i umjetnost Lauba.

Program traje dvanaest dana (uz kratki predah 28. i 29. 8.) a donosi 12 dugometražnih i 10 kratkih ostvarenja. Posjetitelje očekuje neobična priča s afganistanskog fronta ‘Wakhan’, islandska dramedija ‘Djevičanska gora’ za koji je ‘simpatični div’ Gunnar Jonsson nagrađen posebnim priznanjem za glumu te novi dokumentarni hit Alexa Gibneya ‘Pročišćenje: scijentologija i tamnica vjere’.

U Laubi će se moći pogledati i Twin Peaks na francuski način – serija ‘Mali Quinquin’ velikog francuskog autora Brune Dumonta i punokrvni rumunjski triler ‘Zašto baš ja?’ Tudora Giurgiua. Baš kao i priča o samoubojstvima velških tinejdžera ‘Bridgend’, potonji je film baziran na istinitom događaju koji pokazuje da je stvarnost najčešće bizarnija od fikcije.

Za najmlađe i sve koji se tako osjećaju tu su dvije matineje iz ovogodišnjeg programa Buzz@teen: irska animirana fantazija ‘Pjesma mora’ koja pripovijeda o djevojčici Saoirse, posljednjem djetetu tuljanu te dječji superhit iz Danske ‘Dječak mravac: osveta crvene furije’.

Detaljan program možete provjeriti na linku. (zg-m)