Moto Pogo – električni monoskuter koji će pokušati osvojiti tržište

Moto Pogo – električni monoskuter koji će pokušati osvojiti tržište

Elektromotor bez četkica vozilo može potjerati do brzine od 25 km/h

Ne tako davno svi smo oduševljeni uvođenjem Segwayja. Pitali smo se kako vozilo sa samo dva paralalno postavljena kotača može ostati uspravno? U međuvremenu, stigla su vozila koja su održavala ravnotežu i sa samo jednim kotačem, a dodani su im još i sjedalo i guvernal. Poduzetnik Carl Dagenais iz Montreala svojim je skuterom nazvanim Moto Pogo odlučio proširiti ponudu ovakvih vozila.

Žiroskopski senzori i mjerač ubrzanja osiguravaju vozaču Moto Poga da ostane centriran iznad kotača, a suptilno podešavanje brzine može nadoknaditi pomicanje središta njegove mase.

Baš kao što je slučaj sa Segwayjem, korisnici tjeraju Moto Pogo da krene naprijed naginjanjem tijela prema naprijed, dok usporavaju naginjanjem leđa prema nazad. Litijska baterija (60 V/10 A) pokreće elektromotor bez četkica snage 500 W, koji vozilo može potjerati do brzine od 25 km/h. Punjenje baterije traje od tri do pet sati, a dostatno je 30 kilometara vožnje.

Ostale značajke uključuju potpuno aluminijski okvir, prednja i stražnja LED rasvjeta, regenerativno kočenje i ugrađeni blatobran. Moto Pogo teži 29 kilograma i njegova krajnja nosivost je 150 kilograma.

Dagenaisovo prijevozno sredstvo je predmet kampanje na Kickstarteru, a zainteresiranima se nudi uz polog od 2200 kanadskih dolara (nešto manje od 12.000 kuna). Planirana maloprodajna cijena je 2500 CAD (oko 13.500 kuna).

https://www.youtube.com/watch?v=yhK01QnKd4M

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni