Most se zalaže za kružno gospodarenje otpadom

Most se zalaže za kružno gospodarenje otpadom

Kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot u subotu je na Bundeku predstavio plan gospodarenja otpadom u Zagrebu. Najavio je da će nakon pobjede na lokalnim izborima Most u prvom mandatu zatvoriti odlagalište Jakuševac.

„Napustit ćemo bilo kakve koncepte spalioničarskog pristupa otpadu i preuzimamo kružno gospodarenje otpadom pri kojemu se 95 % otpada može sortirati, kompostirati i reciklirati”, izjavio je Troskot. Naglasio je da su najbolji primjer kako se to ekološki može izvesti pokazali Krk i Prelog.

Troskot se osvrnuo i na fizički napad na dvije volonterke Mosta koje su u petak na Trgu bana Josipa Jelačića na štandu prikupljale potpise podrške gradonačelničkoj kandidaturi.

Dodao je da nije otkriven motiv napada i krije li se iza toga možda politička poruka. Spomenuo je i incident koji se dogodio u subotu ujutro kad je u Dubravi polomljen Mostov štand.

„Naše glavno pitanje je kome to smeta mladost? Kome to smeta Most? Kome to smeta promjena? Kome to smeta naše zajedništvo?”, zapitao je Troskot. Ustvrdio je kako je vidljivo da će Most igrati važnu ulogu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

„Poručujemo starim arhitektima grada Zagreba da se nećemo bojati nikakve prijetnje”, kazao je Troskot. Naglasio je kako će glavnom gradu , “lokomotivi” Hrvatske znanjem, vizijom , zajedništvom i stručnošću donijeti potrebnu promjenu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni