Most pokreće postupak za opoziv Joška Klisovića

Most pokreće postupak za opoziv Joška Klisovića

(Foto: Ivana Vranješ)

Klub Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini pokrenut će postupak za razrješenje predsjednika Skupštine Joška Klisovića zbog, po njihovoj ocjeni, ponašanja koje šteti ugledu te institucije.

Gradski zastupnik Mosta Trpimir Goluža najavio je da kreću u prikupljanje potrebnih 12 potpisa gradskih zastupnika za pokretanje postupka razrješenja čelnika Gradske skupštine.

Goluža pojašnjava kako su se na to odlučili zbog Klisovićevog ponašanja na prošloj, 6. sjednici Gradske skupštine. Tvrdi da je tada do punog izražaja došao njegov način upravljana sjednicom koji je, kako kaže, »protuposlovnički, nedemokratski i krajnje neracionalan«.

Istaknuo je kako je Klisović inzistirao na nastavku i kontinuiranom tijeku sjednice održane prošlog četvrtka, iako je ona neprekidno trajala 19 sati, od 9 sati ujutro do 4 sata ujutro sljedećeg dana.

Dodao je da je oporba napustila Skupštinu već nakon sedme od predviđene 43 točke dnevnog reda, iako su oko 23 sata, svi oporbeni klubovi tražili prekid sjednice i njen sutrašnji nastavak.

Goluža je podsjetio i kako je prema odluci Stožera Civilne zaštite iza 24 sata zabranjeno okupljanje više od 5 ljudi u zatvorenim prostorijama. Time je, dodaje, Klisović, prekršio odluku Stožera i nepotrebno izložio ljude riziku obolijevanja. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni