Most: Gradska vlast se bavi kadroviranjem umjesto rješavanjem problema Zagrepčana

Most: Gradska vlast se bavi kadroviranjem umjesto rješavanjem problema Zagrepčana

Gradski i saborski zastupnici Mosta u subotu su ispred zgrade Zagrebačkog holdinga održali konferenciju za novinare na kojoj su izrazili zbrinutost zbog stanja u toj tvrtki. Govorili su i o problemima koji muče građane.

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić je istaknula kako Most očekuje odgovor na pitanje zašto ljudi koji su nestranački imenovani na ključne pozicije u Zagrebu odlaze od gradonačelnika. Pri tome se ne misli samo na Zagrebački holding, nego i na Dječju bolnicu Srebrnjak.

„Bojimo se hoće li odgovori biti istiniti imamo li u vidu da nisu odbačeni navodi bivšeg člana Uprave Holdinga Ante Samodola iz kojih proizlazi da je gradonačelnik Tomašević lagao o tome da ne poznaje sestru Ratka Bajakića, koja je bila javna bilježnica na potpisivanju ključnog ugovora”, rekla je Selak – Raspudić.

Govoreći o problemima koji opterećuju građane istaknula je nefunkcioniranje tramvajske mreže. „Tramvaji dolaze sve neredovitije, a oni su bilo gada, osnovna potreba Zagrepčana”, upozorila je. Dodala je kako Most očekuje i reakciju Gradske uprave vezano za zviždače u ZET-u koji upozoravaju na nepravilno održavanje tramvaja zbog čega ih je ZET i tužio.

Problemi građana se nagomilavaju

Saborski zastupnik Zvonimir Troskot je ustvrdio da se upravljački i nadzorni odbori u gradskim poduzećima mijenjaju brže nego što voze tramvaji. Upozorio je da su nalazi revizije pokazali upisivanje određene imovine kao da je ZET-ova, iako mu po katastru ne pripada. Problem su i neriješeni imovinsko – pravni odnosi oko žičare. Dodao je kako ZET nema stabilnu Upravu koja bi krenula u rješavanje problema.

Gradski zastupnik Trpimir Goluža je istaknuo da nema ništa od predizbornih obećanja i nadanja građana o novom – transparentnom, demokratičnom i uključivom načinu upravljanja Gradom. “To se posebno odnosi na Dječju bolnicu Srebrnjak. Ona je ogledni primjer kako se vlada Zagrebom. Ona je ogledni primjer kako je vladao bivši gradonačelnik i kako vlada sadašnji”, zaključio je.

Gradski zastupnik Marko Sladoljev se osvrnuo na niže razine gradske vlasti te je rekao da u gradskim četvrtima i mjesnim odborima zapravo ne događa ništa, a problemi građana se nagomilavaju.

Na upit novinarke ZG-magazina da komentira prijedlog gradskog HDZ-a i koalicijskih partnera da se održi izvanredna skupštinska sjednica na temu Zagrebačkog holdinga, Sladoljev je rekao da Most to podržava.

No zastupnik Goluža ne očekuje da će predsjednik Skupštine Joško Klisović sazvati izvanrednu sjednicu. „Riječ je o potpuno ovisnom čovjeku o gradonačelniku Tomaševiću, koji neće dozvoliti da se na sva zvona u javnosti analiziraju problemi Holdinga”, rekao je Goluža. Zaključio je da će se Holding vjerojatno naći na redovnoj sjednici i to kao zadnja točka.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni