MORH poziva na upis u vojnu evidenciju

MORH poziva na upis u vojnu evidenciju

Riječ je o redovitom godišnjem upisu u vojnu evidenciju, a sukladno Zakonu o obrani

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 1997. godine, kao i starija godišta, koji dosad nisu upisani, da se radi upisa u vojnu evidenciju, jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Na poziv su obvezni odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, i to u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave, zbog uvođenja u vojnu evidenciju.

Riječ je o redovitom godišnjem upisu u vojnu evidenciju, a sukladno Zakonu o obrani.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se tijekom mjeseca veljače 2015. godine u Područnim odsjecima za poslove obrane. Prilikom dolaska pozvani muškarci obvezni su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane ili opravdati putem roditelja ili članova uže obitelji.

Obveza upisa u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani (“Narodne novine” broj 73/13) uz napomenu kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora. (morh)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni