“Moramo donijeti kvalitetan zakon za obnovu Zagreba”

“Moramo donijeti kvalitetan zakon za obnovu Zagreba”

Nastojat ćemo da to bude brzo, ali s obzirom na kompleksnost Zakona moramo napraviti kvalitetan okvir. Stoga ne znam kad će ga Sabor usvojiti“, istaknuo je Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održao sastanak s predstavnicima Grada Zagreba te građevinske i arhitektonske struke. Na dvosatnom sastanku se govorilo o rješavanju pitanja sanacije posljedica potresa u Zagrebu.

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sastanku su nazočili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar financija Zdravko Marić i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

„Ovo je bio sastanak da članovi Vlade osobno od predstavnika Grada Zagreba, struke, dekana građevinskog i arhitektonskog fakulteta čujemo njihove sugestije, prijedloge za izradu cjelovitog i kvalitetnog zakonskog institucionalnog okvira za obnovu Grada Zagreba, odnosno onih zgrada koje su oštećene u potresu od prije više od mjesec dana”, izjavio je novinarima Plenković. Dodao je da će se sagledati svi prijedlozi struke i u sljedećim tjednima pripremiti kvalitetan zakonski okvir kako bi se omogućio početak obnove zgrada koje su oštećene.

„Sastanak je bio vrlo koristan. Očekujem daljnju dobru suradnju između Grada Zagreba, nadležnih ministarstava, pogotovo Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te ostalih iz stručnih udruga na ovu temu“, poručio je Plenković.

Na upit novinara kada će se biti donošen Zakon o obnovi Plenković je rekao da se radi o izrazito kompleksnom zakonu.

„Zakon će proći prvu fazu usaglašavanja između resora, fazu javne rasprave, a nakon toga ide u Hrvatski sabor. Nastojat ćemo da to bude brzo, ali s obzirom na kompleksnost Zakona moramo napraviti kvalitetan okvir. Stoga ne znam kad će ga Sabor usvojiti“, istaknuo je Plenković.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni