Moody’s poboljšao kreditne izglede Zagrebačkog holdinga

Moody’s poboljšao kreditne izglede Zagrebačkog holdinga

Jedna od najvećih međunarodnih kreditnih agencija Moody’s u izvješću objavljenom 30. travnja, poboljšala je izglede Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga iz stabilnih u pozitivne. Istodobno, Moody’s je potvrdio Ba2 dugoročni rejting za Grad i Holding.

Kako se između ostalog navodi u obrazloženju, na ocjenu izgleda rejtinga Zagrebačkog holdinga održava se vrlo jaka povezanost s vlasnikom – Gradom Zagrebom, njegovim jasnim javnim politikama te ključnom ulogom Zagrebačkog holdinga u komunalnom sektoru grada Zagreba. Kod ocjene kreditnog rejtinga i izgleda Zagrebačkog holdinga, agencija je također uzela u obzir koristi od stabilnog institucionalnog i operativnog okvira i strogu kontrolu poslovanja Holdinga koju Grad provodi.

Moody`s također priznaje dobre financijske rezultate Grada Zagreba te navodi kako na financijski rezultat Holdinga uvelike utječu odluke Grada o strategijama, poslovnom planu, programu ulaganja i planu zaduživanja. Kao rezultat toga, Moody’s vjeruje da je kreditni rejting Holdinga u konačnici usklađen s kreditnim rejtingom Grada Zagreba. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni