Momčad Autropraone Ritmo – Sport je novi prvak SOKAZ-a

Momčad Autropraone Ritmo – Sport je novi prvak SOKAZ-a

Drugo mjesto je osvojio dugogodišnji prvak SOKAZ-a ekipa Trans Agram Tumi (u sastavu Branko Mikulec, Ivan Knežević, Žarko Valentić i Anđelko Zrinski) s 12 pobjeda i jednim porazom osvojivši 36 bodova

Završeno je 121. prvenstvo SOKAZ-a – jesen 2014. godine. U muškoj konkurenciji naslov je po prvi puta osvojila momčad Autropraona Ritmo – Sport sa svih 13 pobjeda (u sastavu Miljenko Radočaj, Dominik Klarić i Stjepan Šantić) osvojivši maksimalnih 39 bodova. Drugo mjesto je osvojio dugogodišnji prvak SOKAZ-a, ekipa Trans Agram Tumi (u sastavu Branko Mikulec, Ivan Knežević, Žarko Valentić i Anđelko Zrinski) s 12 pobjeda i jednim porazom osvojivši 36 bodova.

Odlučujuća utakmica odigrana je u posljednjem 13. kolu, a domaćin je bila drugoplasirana ekipa u stolnoteniskoj dvorani u prostorijama Tvornice olovaka Zagreb. Najveće zasluge za pobjedu u toj utakmici pripadaju Dominiku Klariću, koji je dobio sve tri partije protiv igrača Trans Agram – Tumija Branka Mikulca, Ivana Kneževića i Žarka Valentića te je u paru sa Stjepanom Šantićem pobjedio Žarka Valentića i Branka Mikuca. Ostale dvije pobjede za Autopraonu Ritmo – Sport su ubilježili Miljenko Radočaj protiv Žarka Valentića i Stjepan Šantić protiv Ivana Kneževića. Tako je u odlučujućem edvoboju za prvaka SOKAZ-a ekipa Autopraona Ritmo – Sport svladala momčad Trans Agram – Tumi sa 6:4. Ukupan broj setova (21:20) i poena (371:358) je pripao poraženoj momčadi, ali to im je slaba utjeha.

Treba istaknuti da je ovo bilo prvo prvenstvo po novom modelu od 14 momčadi u Ligi (do sada su Lige brojile 12 ekipa), a modificiran je i princip ulaska u više Lige i ispadanja u niže Lige. Treće mjesto je osvojio satav “STK Ritmo – Vidra” ( u sastavu Domagoj Stepan, Davorin Pongrac, Branko Orišković i Vrkić) sa 10 pobjeda, 1 neriješenim rezultatom i 2 poraza osvojivši 31 bod. Četvrto mjesto  je osvojio sastav Identalia sa 25 bodova, a peto ekipa HSTK Južna Trešnjevka VII. sa skupljenih 24 boda. Na šesto mjesto se plasirala momčad www.graviola.hr s 20 bodova, sedmi je bio sastav Agronomskog fakulteta I. s 17 bodova, koliko je sakupila i osmoplasirana momčad Mladost. Deveti je bio sastav Autoškola Jerko sa 15 bodova, deseta momčad www.nabava.net sa skupljenih 14 bodova, a ispadanja se spasila jedanaestoplasirana ekipa Marco Polo s 13 bodova.

Najbolji pojedinci

Iz prve Lige SOKAZ-a je ispao dvanaestoplasirani sastav “HSTK Južna Trešnjevka – Tumi III. s osvojenih 12 bodova; te pretposljednja momčad Lige Odra MZ – ŽD s 4 boda i posljednjeplasirana četrnaesta ekipa Nadobudni, koja nije uspjela osvojiti bodove u jakoj konkurenciji Prve Lige SOKAZ-a.

Najbolji pojedinci su bili Branko Mikulec (Trans Agram – Tumi) sa skorom 36:3, able (Autopraona Ritmo – Sport) sa skorom 34:5, Ivan Knežević (Trans Agram – Tumi) sa skorom 33:6, Dominik Klarić (Autopraoma Ritmo – Sport) sa skorom 32:7, Stjepan Šantić (Autopraona Ritmo – Sport) sa skorom 31:8 i Domagoj Stepan (STK Ritmo – Vidra) sa skorom 30:9.

Treba istaći i Željana Gaćinu (Mladost) sa skorom 24:3. Najbolji parovi su bili dominantni par Autopraone Ritmo – Sport (Dominik Klarić, Stjepan Šantić) s maksimalnih 13:0; te parovi STK Ritmo – Vidra (Domagoj Stepan, Branko Orišković) i Odra MZ-ŽD (razni sastavi) sa skorovima 9:4.

Momčad Vrhovca u sastavu Jerko Grgec, Darko Barna, Dragutin Ivanec, Boris Kesić i rezervni igrač – Ivor Kruhak, osvojila je jedanaesto mjesto u 6. Ligi SOKAZ-a s 4 pobjede, 2 neriješena rezultata i 7 poraza osvojivši 14 bodova, te će slijedeće sezone. prema najvažnijoj promjeni u ovoj 121. sezoni SOKAZ-a, a to su Lige s 14 ekipa i novi princip ulaska u više Lige i ispadanja u niže Lige, igrati u slijedećoj sezoni u 7. ligi SOKAZ-a.

Pozdravljam sve ljubitelje igre s celuloidnom lopticom, a napominjem da Zimski Kup započinje 12. siječnja 2015. godine. Želim Vam puno uspjeha, zdravlja i sreće u Novoj 2015. godini!

Dragutin Ivanec

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni